30. 11. 2021 - 21:19
Željezničar predstavio posebno dizajnirani dres za 100 godina...
907
Shares
Željezničar predstavio posebno dizajnirani dres za 100 godina postojanja

Željezničar predstavio posebno dizajnirani dres za 100 godina postojanja

30. 11. 2021 - 21:19
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Klub sa Grbavice je danas putem društvenih mreža predstavio posebno dizajnirani dres povod 100 godina postojanja.


"Dres za sezonu 2021/2022 je dres povodom 100 godina Kluba. U stoljeću ljubavi vratili smo se retro modelu dresa koji je prilagođen dobu u kojem živimo.

Simbolične plavobijele pruge koje, ustvari, predstavljaju boje Kluba u proteklih 100 godina i najčešće zastupljen dizajn dresova posebno u prvoj polovini stoljeća postojanja našeg Kluba. U plavim prugama sadržano je sto brojeva koji predstavljaju stotitnu godina Kluba od osnivanja do danas.

Zlatne linije na dresu obilježavaju zlatni jubilej i stoljeće postojanja dok je, po uzoru na velike svjetske klubove, grb specijalno prilagođen isključivo za stogodišnji dres, a sastoji se od svih elemenata dosadašnjih grbova u kojima je naš Klub ostvario najzapaženije rezultate ili koji su se najčešće pojavljivali u našem grbu tokom svih ovih godina.


Izrađen je i poseban font s posebnim detaljima s ciljem obilježavanja 100 godina postojanja Kluba. Ispod kragne je izvezeni broj 100 u zlatnoj boji.

Dres je izrađen od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala kojima raspolaže kompanija Macron", saopštili su sa Grbavice.

Inače, počinje i prodaja ovih dresova, a obzirom na prelijep izgled nema sumnje da će se brzo razgrabiti te da će administracija Željezničara ubrzo morati naručiti novu isporuku.

Dres pogledajte OVDJE

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti