30. 11. 2021 - 17:46
Zmajevi su na putu ka drugoj fazi kvalifikacija: Ko ih tamo...
907
Shares
Zmajevi su na putu ka drugoj fazi kvalifikacija: Ko ih tamo čeka nakon novembarskog ciklusa?

Zmajevi su na putu ka drugoj fazi kvalifikacija: Ko ih tamo čeka nakon novembarskog ciklusa?

30. 11. 2021 - 17:46
0
Shares

Bosna i Hercegovina je već sada napravila veliki korak ka plasmanu u drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Vedrana Bosnića su pobijedili Češku u Sarajevu i Bugarsku u Botevgradu te imaju maksimalan start nakon novembarskog ciklusa.

Košarkaški reprezentavici BiH su već sada jednom nogom u drugoj fazi kvalifikacija i za to će im biti dovoljna još jedna pobjeda, npr domaći trijumf protiv Bugarske.

Međutim, u drugi krug kvalifikacija se prenose svi bodovi zato je potrebno ostvariti što je moguće više bodova i napraviti dodatne temelje za ono što nas čeka.

Od ranije je poznato da se naša grupa križa sa grupom E gdje se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugal.

Gledajući trenutnu situaciju u dodatnoj kvalifikaconoj grupi Bosna i Hercegovina bi nakon novembarskog prozora za rivale imala Francusku, Crnu Goru i Mađarsku.

Francuzi su nakon dva kola na maksimalnom učinku što je na neki način očekivano, dok Crna Gora i Mađarska imaju polovičan učinak, odnosno pobjedu i poraz. Portugal je na omjeru 0:2.

Iz dodatne kvalifikacione grupe na Mundobasket će se plasirati tri prvoplasirane selekcije. 

Inače, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se nastavljaju u februaru. Bh. reprezentacija će igrati dvomeč protiv Litvanije. Jedan trijumf će biti dovoljan za definitivnu potvrdu prolaska u drugu fazu kvalifikacija.

Učitaj još novosti