30. 11. 2021 - 14:30
TKD Bosna iz Visokog najtrofejniji bh. klub na Balkanskom...
907
Shares
TKD Bosna iz Visokog najtrofejniji bh. klub na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji

VELIKI USPJEH

TKD Bosna iz Visokog najtrofejniji bh. klub na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji

30. 11. 2021 - 14:30
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Rumuniji, u Bukureštu, održano je takmičenja Balkan Region of ETU - Balkansko prvenstvo u olimpijskom taekwondou. TKD Kolektiv Tim Bosna iz Visokog je učestvovao sa A Timom od 10 takmičara i  osvojio  7 medalja.

Zlatne medalje - prvaci Balkana u svojim kategorijama su: Fahrudin Adilović, Tarik Orhan, Amina Hrvat i Sajra Kajević. Bronzane medalje osvojili su: Adin Šahić, Aldin Islamović i Nedim Lisak. Sajra Kajević  je u 2018 godine bila kadetska prvakinja Balkana u kategoriji -41 kg,  a sada je postala juniorska prvakinja Balkana u kategoriji -49,  čime je potvrdila svoju dobru formu i napad najsjajnija odličja na narednim takmičarima.

Fahrudin Adilović - kadetski prvak Balkana u kategoriji -57 kg, u 2021. osvojio je (na dva E1 turnira) dva puta zlatnu medalju u svojoj kategoriji (turniri koji se rangiraju za WTF ranking) čime je nastavio svoju dominaciju u ovoj kategoriji -57 u kojoj je neprikosnoveni više od dvije godine.  Tarik Orhan - kadetski prvak Balkana u kategoriji -61 kg, u 2021. osvojio je (na dva E1 turnira) dva puta osvojio bronzanu medalju u svojoj kategoriji (turniri koji se rangiraju za WTF ranking) čime je potvrdio svoju dobru formu sa tendencijom napretka i ostanka među najboljim borcima u ovoj kategoriji.

Amina Hrvat - juniorska prvakinja Balkana u kategoriji +68 kg u 2021., učestvovala je na dva E1 turnira i osvojila odlične rezultate i podigla formu za vrhunski rezultat na ovom Balkanskom prvenstvu. KD Kolektiv Tim Bosna iz Visokog vodio je trener Edin Kajević Kaja koji iz takmičenja u takmičenje potvrđuje svoju trenersku klasu i izvodi nove šampione u taekwondou te tako najbolje promovira taekwondo sport i našu državu BiH. Pravdu ispred TKD Kolektiva Bosna dijelila je Anesa Pulo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti