30. 11. 2021 - 14:23
Lewandowski će, sasvim je izvjesno, ipak dobiti Zlatnu loptu:...
907
Shares
Lewandowski će, sasvim je izvjesno, ipak dobiti Zlatnu loptu:

DA LI ĆE DOĆI ZAISTA DO OVOGA?!

Lewandowski će, sasvim je izvjesno, ipak dobiti Zlatnu loptu: "Dat ću mu ja svoju"

30. 11. 2021 - 14:23
0
Shares

Lionel Messi sinoć je po sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu iako su mnogi mišljenja da Argentinac to nije zaslužio.

Mnogi stručnjaci smatraju da je nagrada trebala pripasti Robertu Lewandowskom, ali otišla je ipak u ruke igrača PSG-a.

Messi je apsolutni rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, sada ima dvije više od Ronalda, dok Lewa uprkos životnoj formi je ostao bez nagrade.

Podsjećamo, Lewandowski je i prošle godine bio fantastičan i s Bayernom je osvojio sve što je mogao, ali nije dobio Zlatnu loptu jer je ceremonija otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Očekivalo se da će poljski napadač ove godine da dobije Zlatnu loptu jer je ponovo blistao na terenu, ali se to nije desilo. Na kraju je Messi imao najviše glasova, a prevagnula je činjenica da je osvojio Copa Americu s Argentinom.

I Messi je tokom obraćanja rekao da je Lewandowski trebao prošle godine da dobije Zlatnu loptu i da je to apsolutno zaslužio, ali sigurno da to nije neka utjeha za napadača Bayerna.

Nakon što je ceremonija završena Lewandowski se oglasio na društvenim mrežama i čestitao je Messiju na osvajanju nove Zlatne lopte.

"Prvo želim da čestitam Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim da se zahvalim svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može da osvoji neku individualnu nagradu bez pomoći jakog tima i vjernih navijača", poručio je Lewa i dodao:

"Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala saigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači".

"I ono najvažnije, veliko hvala mojoj porodici, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno dajete podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

Ipak, njemački mediji objavili su da bi Lewa ipak mogao da dobije Zlatnu loptu, ali ne od France Footballa već od prvog osvajača Zlatne lopte u historiji legendarnog Luisa Suareza Miramontesa.

On je jedan od najboljih španskih igrača svih vremena, te je u svojoj 16-godišnjoj karijeri igrao s dosta uspjeha za Barcelonu, Deportivo i Inter. U Barceloni je proveo šest godina i tada je postao prvi igrač koji je dobio Zlatnu loptu na izboru koji je održan 1960. godine.

Legendarni fudbaler se oglasio nekoliko sedmica pred održavanje ceremonije u Parizu i poručio je da Lewandowski mora dobiti Zlatnu loptu, a ukoliko se to ne desi on će mu dati svoju.

"Dajte Zlatnu loptu Lewandowskom dovraga. U suprotnom ja ću mu dati svoju", poručio je nedavno nekadašnji napadač Barcelone čime je oduševio fudbalski svijet, a ova izjava jutros se ponovo našla u centru pažnje.

Učitaj još novosti