29. 11. 2021 - 22:10
PLANETA BRUJI O OVIM RIJEČIMA MESIJA Okrenuo se ka...
907
Shares
PLANETA BRUJI O OVIM RIJEČIMA MESIJA Okrenuo se ka Lewandowskom i otvoreno poručio: Smatram da ti je Zlatna lopta trebala...

MISLI DA JE POLJAK NAJBOLJI ZA PROŠLU GODINU

PLANETA BRUJI O OVIM RIJEČIMA MESIJA Okrenuo se ka Lewandowskom i otvoreno poručio: Smatram da ti je Zlatna lopta trebala...

Sport.ba
29. 11. 2021 - 22:10
0
Shares

"Zlatna lopta France Footballa 2021.", nagrada za najboljeg igrača svijeta, dodijeljena je večeras Lionelu Mesiju (Messi) na svečanosti u Parizu. Pored „Zlatne lopte“, u obje konkurenciji dodijeljene su i nagrade za najboljeg mladog fudbalera (Pedri) i za najboljeg golmana (Donarrumma).

Omaleni Argentinac tako je stigao do sedme Zlatne lopte, a interesantno da je on i posljednji laureat iz 2019. godine (prošle godine ceremonija nije održana zbog pandemije koronaviruasa).

Argentinac je ljetos konačno sa reprezentacijom postao šampion Južne Amerike, a imao je i odlučnu sezonu u Barceloni. Ipak, mnogi smatraju da je nagradu itekako zaslužio Robert Levandovski, koji je pak završio kao drugi.

Žoržinjo je treći, a slijede Benzema, Kante, Ronaldo, Salah, De Brujne, Mbape i Donaruma u top 10.

Drugo mjesto na vječnoj listi zauzima Kristijano Ronaldo sa pet trofeja, a po tri imaju Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten.

Napadač Bayerna i Poljske Robert Lewandowski je najbolji napadač 2021. godine. Ova nagrada uvedena je tek ove godine.

Fudbalerka Barcelone i Španije Alexia Putellas osvojila je Zlatnu loptu među igračicama!

"Nevjerovatno je ponovno biti ovdje. Vrlo sam sretan, uzbuđen i jedva čekam nove izazove", bile su prve Mesijeve riječi nakon sedme Zlatne lopte.

"Želim zahvaliti saigračima iz Barce, PSG-a, a posebice reprezentacije Argentine. Imao sam osjećaj kao da mi još nešto fali u reprezentativnom uspjehu, a ove godine sam to ostvario."

"Veliku ulogu u osvajanju ove nagrade igrala je Copa America. Ogromna je čast boriti se s Robertom Lewandowskim za ovaj trofej. Prošle godine ti si bio pobjednik i smatram da ti je Zlatna lopta trebala biti uručena."

Učitaj još novosti