29. 11. 2021 - 21:18
Velika NBA zvijezda je bankrotirala? Američki novinar: Svakog...
907
Shares
Velika NBA zvijezda je bankrotirala? Američki novinar: Svakog mjeseca kupuje novi auto, više nema ništa!

BEN SIMMONS

Velika NBA zvijezda je bankrotirala? Američki novinar: Svakog mjeseca kupuje novi auto, više nema ništa!

29. 11. 2021 - 21:18
0
Shares

Philadelphia 76-ersi su ove sezone na omjeru 10:8. Joel Embiid odigrao je devet utakmica. Tobias Harris odigrao je 11 utakmica. Ben Simmons nije odigrao niti jednu jedinu.

Sixersi su ga pokušali trejdati, ali nisu uspjeli. Došao je u trening-kamp, s navodnom željom da se nametne, ali od toga nije bilo ništa. Nakon toga je izjavio da ima problem s mentalnim zdravljem. Posljednja informacija koja je izašla u javnost bila je da klub i igrač nisu suglasni oko načina na koji se njegove probleme treba rješavati.

Glavni problem cijele priče je da jedan od najboljih igrača Sixersa i dalje ne igra za svoju momčad i niko ne zna kad će. Nedavno je američki novinar Howard Eskin u radijskoj emisiji 97.5 The Game rekao da on zna šta se događa sa Simmonsom.

"Vrlo pouzdani izvor mi je rekao da je Simmons bez love, da nema više ništa. Gubi više novca nego zarađuje i u velikom je problemu. Potrošio je 17.5 miliona dolara na svoj dom, a na to mora platiti i porez. Ponavljam, dom od 17.5 miliona dolara. Ima dva doma u Philadelphiji, vjerojatno vrijede osam ili devet miliona dolara", rekao je Eskin pa dodao: 

"Svaki mjesec kupuje novi auto od 400 ili 500 hiljada dolara. Troši novac kao da nema sutra, valjda misli da ga nikad neće potrošiti. Osoba koja mi je to rekla je jako dobro upućena i tvrdi da Simmons ima strašnih finansijskih problema."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Simmons (@bensimmons)

Navodno Simmons već traži način da proda kuću koja vrijedi pet miliona dolara kako bi pokrio barem dio troškova. U karijeri je dosad zaradio 50 miliona dolara, a ima i još tri godine ugovora vrijedne 110 miliona dolara u Philadelphiji. 

Ipak, poseban problem u cijeloj priči mu je što ga klub kažnjava zbog neigranja. Sixersi su ga početkom studenoga počeli novčano kažnjavati iznosom od 360 tisuća dolara za svaku utakmicu koju propusti. Simmons (25) je rekao "da radi na svom mentalnom zdravlju", ali je odbio prihvatiti bilo kakvu pomoć klupskih liječnika. Ranije ove godine Sixersi su kaznili Simmonsa s dva miliona dolara jer nije sudjelovao u ljetnim pripremama.

Simmons je tražio odlazak iz kluba, no vodstvo kluba nije pronašlo ni jednu zadovoljavajuću ponudu za igrača koji je svojim igrama i pristupom razočarao navijače u prošlosezonskom doigravanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Simmons (@bensimmons)

Prosječno je dosad postizao 15.9 poena, 8.1 skok i 7.7 asistencija u 275 utakmica otkako ga je Philadelphia 2016. godine draftirala kao prvog na draftu.

Učitaj još novosti