29. 11. 2021 - 15:18
Bizarno objašnjenje Tuchela o Jorginhu: Dešava se, vjerovatno...
907
Shares
Bizarno objašnjenje Tuchela o Jorginhu: Dešava se, vjerovatno nije vidio loptu

Bizarno objašnjenje Tuchela o Jorginhu: Dešava se, vjerovatno nije vidio loptu

29. 11. 2021 - 15:18
0
Shares

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel pohvalio je hrabrost i karakter svog igrača Jorginha nakon što je napravio kardinalnu grešku u meču protiv Manchester Uniteda, ali se brzo iskupio i s bijele tačke pogodio za poravnanje.

Tuchel je rekao da je njegov igrač grešku napravio vjerovatno zbog osvjetljenja na stadionu Stamford Bridge i da vjerovatno nije dobro vidio loptu.
screenshot-42
"Neobična greška poslije koje smo primili gol... Jorginho je pogrešno procijenio situaciju, a mislim da mu je smetalo osvjetljenje i da nije dobro vidio loptu. Dešava se...", rekao je Tuchel.

Ipak, nakon toga je pohvalio karakter i hrabrost svog igrača koji je nakon svega opet odlučio preuzeti odgovornost i šutirati penal.

"Potreban je jak karakter da se poslije takve greške nastavi meč, a da to sve ne utječe na tebe. Neophodna je hrabrost da izvedete penal za izjednačenje u tako važnom trenutku", rekao je Tuchel.

Jasno, Jorginho kao i svi drugi profesionalni nogometaši gotovo svake sedmice igraju utakmice u noćnom terminu i pod reflektorima pa čudi što je Nijemac na taj način pokušao opravdati ovog veznog nogometaša.


Podsjećamo, meč je na kraju završio rezultatom 1:1, a gol za United nakon greške Jorginha je postigao Sancho.

Chelsea ostaje lider Premiershipa sa 30 osvojenih bodova, a oni trenutno imaju jedan više od Manchester Cityja koji je na drugom mjestu te dva boda više od Liverpoola koji je trećeplasirani.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti