29. 11. 2021 - 12:55
Ralf Rangnick novi trener Manchester Uniteda!
907
Shares
Ralf Rangnick novi trener Manchester Uniteda!

Ralf Rangnick novi trener Manchester Uniteda!

29. 11. 2021 - 12:55
0
Shares

Manchester United potvrdio je danas da je Ralf Rangnick novi trener ovog kluba.

screenshot-29
Crveni đavoli su prije sedam dana uručili otkaz Ole Gunnaru Solskjaeru nakon loše serije rezultata, a za privremenog trenera izabran je Michael Carrick.

Carrick je vodio ekipu Uniteda na mečevima protiv Villarreala i Chelseaja, ali je već jučer bilo jasno da su čelnici engleskog klbua pronašli rješenje kada je u pitanju novi trener.

Naime, Manchester United je potvrdio danas da je Rangnick novi trener ove ekipe, te je njemački stručnjak s Crvenim đavolima potpisao saradnju do kraja ove sezone.

Iz kluba su potvrdili da je Rangnick pristao na ugovor do kraja sezone uz mogućnost da isti produži na još dvije godine ukoliko opravda očekivanja čelnika kluba.

"Sretan sam i uzbuđen što dolazim u Manchester United i fokusiran sam da ostvarim što bolji rezultat. Ekipa je izuzetno talentovana i dat ću sve od sebe da pokušam izvući iz njih ono najbolje", poručio je Rangnick nakon potpisa ugovora.

Rangnick je posljedni angažman kao trener imao u Leipzigu prije dvije godine, a nakon toga bio je sportski direktor ovog kluba. U United stiže iz moskovskog Lokomotiva gdje je također bio sportski direktor.

Učitaj još novosti