28. 11. 2021 - 19:27
Chelsea samo remizirao sa Crvenim đavolima, Jorginho od...
907
Shares
Chelsea samo remizirao sa Crvenim đavolima, Jorginho od tragičara do junaka

PREMIERSHIP

Chelsea samo remizirao sa Crvenim đavolima, Jorginho od tragičara do junaka

28. 11. 2021 - 19:27
0
Shares

Chelsea i Manchester United remizirali su 1:1 u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.

U prvom poluvremenu Manchester United nije napravio apsolutno ništa. Već u 4. minuti je Chelsea preko Hudson-Odoija mogao do vodstva, ali ovaj je bio neprecizan.

Rudiger u 31. minuti pogađa prečku, a pet minuta kasnije Hudson-Odoi još jednom promašuje. Minut prije kraja poluvremena Fred je pao u šesnaestercu domaćina, ali ni govora o penalu nije bilo.

Igrala se 50. minuta kada je kardinalnu grešku napravio Jorginho i poklonio loptu gostima. Sancho i Rashfod izlaze sami na Mendyja, a Sancho zabija za 0:1.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

U 58. je Werner propustio veliku priliku da izjednači rezultat, ali deset minuta kasnije penal za Plavce. Oboren je Silva, a Jorginho preuzima odgovornost i isklupljuje se za grešku iz 50. minute.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

U 79. minuti Werner ponovo u šansi, ali ponovo je bio neprecizan. U sedmoj minuti sudijske nadoknade velika prilika za Rudigera, ali je defanzivac volej udarcem loptu poslao visoko na tribine iz izgledne pozicije.

Chelsea se ovim bodom vratio na prvu poziciju s 30 bodova, bodom više od Cityja, a dva od Liverpoola. Manchester United je osmi s 18 bodova.

Učitaj još novosti