27. 11. 2021 - 19:47
Svi pričaju da će ga Barcelona prodati na ljeto, a danas je...
907
Shares
Svi pričaju da će ga Barcelona prodati na ljeto, a danas je Xavi riješio sve dileme

Svi pričaju da će ga Barcelona prodati na ljeto, a danas je Xavi riješio sve dileme

27. 11. 2021 - 19:47
0
Shares

Španski trener je imao želju da već u januaru napravi određene promjene u igračkom kadru, ali zbog izuzetno teške finansijske situacije u klubu to gotovo sigurno neće biti moguće.

Jedini Xavijev cilj je da dovede u januaru pojačanje u napadu jer nema klasičnog napadača na raspolaganju. Tu je jedino Luuk de Jong, ali očito da za njega nema mjesta u sastavu.

xavi-2

Već se špekuliše o tome koga će Barcelona staviti na transfer listu na kraju ove sezone i mnogi su bili iznenađeni kada su tu vidjeli ime Frenkieja de Jonga.

Nizozemac je standardan u ekipi Barcelone već nekoliko sezone, ali se počelo špekulisati da bi ga klub mogao prodati kako bi zaradili novac koji će biti uložen u rekonstrukciju ekipe.

O tome je govorio i Xavi pred večerašnju utakmicu protiv Villarreala i jasno je dao do znanja da o toga neće biti ništa. Xavi računa na De Jonga, ali i većinu ostalih veznih igrača i poručio je da oni nisu na prodaju.

"De Jong i Gavi uopšte nisu na prodaju i takve priče koje kruže nisu istinite. Prodaja tih igrača uopšte nije naša ideja. Također, tu je i Riqui Puig koji je također dio ekipe i još uvijek računamo na njega", rekao je Xavi.

Očekuje se da će narednog ljeta na transfer listi Barcelone biti: Lenglet, Umtiti, Riqui Puig, Coutinho, Braithwaite, Neto, Sergi Robertoo i Collado.

Učitaj još novosti