26. 11. 2021 - 08:04
Pada DUGO OČEKIVANI POTPIS u Milanu! Očigledno je da su...
907
Shares
Pada DUGO OČEKIVANI POTPIS u Milanu! Očigledno je da su zadovoljni njegovim učinkom

Pada DUGO OČEKIVANI POTPIS u Milanu! Očigledno je da su zadovoljni njegovim učinkom

26. 11. 2021 - 08:04
0
Shares

Fudbaleri Milana u posljednje vrijeme pružaju dobre partije. Čelnici kluba su zadovoljni, a za dobre igra Rossonera najzaslužniji je iskusni talijanski stručnjak Stefano Pioli.

S obzirom da mu je važeći ugovor vrijedio do kraja sezone u nekoliko posljednjih sedmica obavljeni su pregovori oko potpisivanja novog i dogovor je postignut.

Pioli će potpisati dvogodišnji ugovor sa Milanom, a umjesto dva, godišnje že zarađivati tri do tri i pol miliona eura. Tako pišu talijanski mediji, a sutra će klub i zvanično objaviti da je postignut dogovor.

Pioli je preuzeo Milan 2019., a prošlu sezonu završio je na trećem mjestu u Serie A i prvi put nakon dugo vremena izborio plasman u Ligu prvaka.

Nakon 13 kola u Seriji Milan ima 32 boda i dijeli prvo mjesto s Napolijem. U Ligi prvaka, Rossoneri su na trećem mjestu u skupini B uoči posljednjeg kola grupne faze, izjednačeni s Atléticom. Obje ekipe osvojile su po četiri boda. Liverpool je prvi sa 15, a Porto drugi sa pet bodova.

Dodajmo i da je Pioli u Milan stigao iz Fiorentine, a u bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalog je trenirao i Inter, Lazio, Sassuolo i Bolognu.

pioli

Učitaj još novosti