25. 11. 2021 - 17:46
Bio je fudbalski dragulj. Danas mu je 28 godina, u subotu se...
907
Shares
Bio je fudbalski dragulj. Danas mu je 28 godina, u subotu se oprašta od fudbala

Bio je fudbalski dragulj. Danas mu je 28 godina, u subotu se oprašta od fudbala

25. 11. 2021 - 17:46
0
Shares

Ivan Tomičić, nekada jedna od najvećih Hajdukovih nada i današnji igrač RNK Split, objavio je kako će u subotu odigrati posljednju utakmicu u karijeri. Glavni razlog prekida karijere, kao i činjenice da nije ispunio puni potencijal, je velik broj povreda koji ga je pratio kroz čitavu karijeru.

"Zbog povreda zaista ne mogu više, stvarno se mučim već duže vremena, to je poznata stvar. I dosta novca sam uložio u pokušaje olakšavanja bolova, oporavak, ali jednostavno vidim da ne ide. Kad vidiš da ne ide, to ti radi, neću reći frustraciju, nego bih jednostavno htio, ali ne ide zbog bolova. Više ne mogu izdržavati i kljukati se brufenima, tako da sam odlučio da nema više smisla igrati", rekao je za klupsku stranicu Splita.

Tomičić je svoje prve nogometne korake napravio u Kamenu iz Ivanbegovine kraj Imotskog. U Hajduk je stigao kao ogromna nada, a u sezoni 2011./2012. dobio je nagradu za najboljeg veznjaka 1. HNL za juniore. Predviđala mu se velika budućnost, ali na kraju je za klub s Poljuda odigrao tek četiri prvoligaške utakmice. Bio je član i mlađih hrvatskih reprezentacija, a u karijeri je igrao još i za Imotski, Primorac, Segestu, Mantovu, Lučko, Rudeš, Solin, Inter i talijansku Ischiju.

Desetka plemenitog kova ipak ima plan za nastavak karijere. "Na kraju sam sretan, imam obitelj, suprugu i djecu, postao sam dobar čovjek i nadam se da mi se u trenerskom poslu smiješi neka bolja budućnost. Trenutno sam skroz u trenerskom pozivu, u tome se vidim, to mi je strast i cilj. Okrećem novu stranicu, nije lako prestati s igranjem. Kada sam odlučio reći dosta, vrati ti se film, svi klubovi, svi treninzi, sve zemlje, treneri kojima zahvaljujem od prvoga do posljednjega, aktualnog Ivana Radeljića.

Bez obzira na to što posljednje tri godine igram na amaterskom nivou, nogomet me školovao, naučio životu, stekao sam puno prijatelja, treniralo me puno trenera i taj sport mi je dao sve u životu. Ali dođe vrijeme kada moraš reći – stop", zaključio je. U subotu Split igra kod kuće protiv Primorca iz Biograda u sklopu 3. HNL Jug.

Učitaj još novosti