25. 11. 2021 - 07:48
Gazzetta: Svaka čast Bosancu, ali nevjerovatni Hrvat je heroj...
907
Shares
Gazzetta: Svaka čast Bosancu, ali nevjerovatni Hrvat je heroj povijesnog trijumfa

IVAN PERIŠIĆ

Gazzetta: Svaka čast Bosancu, ali nevjerovatni Hrvat je heroj povijesnog trijumfa

25. 11. 2021 - 07:48
0
Shares

Ivan Perišić briljirao je u povijesnoj pobjedi Intera nad Šahtarom (2:0) u petom kolu Lige prvaka. Nakon što mu je poništen gol koji je zabio, poveo je akciju za prvi i namjestio drugi gol Intera. Oba je postigao Edin Džeko.

Gazzetta dello Sport nakon utakmice slavi Perišića: "Hrvat je bio najbolji igrač na terenu i dva puta je poslužio Bosanca za pobjedu kojom je Inter, u kombinaciji s Realovom pobjedom kod Šahtara, kolo prije kraja grupe Lige prvaka osigurao nokaut fazu takmičenja, što je čekao čak deset godina. Džeko je zabio golove za veliki trijumf, ali Perišić zaslužuje počasni spomen jer je bio razarač na lijevom krilu i igrač odluke kod oba gola."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PERIŠIĆEVU ASISTENCIJU

Kultni talijanski list opisuje kako: "Kod prvog gola probio je lijevu stranu i poslužio Darmiana za gol, ali njegov udarac je završio u bloku. Ipak, na odbijanac je natrčao Džeko i zabio s ruba kaznenog prostora. Inter je gol vrijedan nokaut faze Lige prvaka postigao tako što je uobičajeno razarajući Perišić prošao dvojicu rivala i savršeno nabacio za Džeku na drugoj stativu." Gazzetta zaključuje: "Perišić je nevjerojatan. Odigrao je partiju vrijednu produžetka ugovora."

U tekstu u kojem ocjenjuje igrače, Perišić je dobio kod Talijana iznimo visokih 7.5 uz obrazloženje: "Veličanstvena utakmica Hrvata. Bio je bolji i od Džeke."

Perišić u februaru navršava 33 godine, a ugovor s Interom, u kojem je od 2015., završava mu idućeg ljeta. Zbog svega navedenog činilo se da sigurno odlazi na kraju sezone kao slobodan igrač. Međutim, partijom kao što je ova čini se da si produžuje staž u klubu za koji je odigrao 221 utakmicu, postigao 48 i namjestio 42 gola. 

Učitaj još novosti