24. 11. 2021 - 19:04
ARBITAR KOGA VAR PITA JE LI OFSAJD: Brazilac je STRAH I TREPET...
907
Shares
ARBITAR KOGA VAR PITA JE LI OFSAJD: Brazilac je STRAH I TREPET na terenu, a o obačunu s Hulkom kaže:

Anderson Daronco

ARBITAR KOGA VAR PITA JE LI OFSAJD: Brazilac je STRAH I TREPET na terenu, a o obačunu s Hulkom kaže: "Pobijedio bih ga"!

24. 11. 2021 - 19:04
0
Shares

Anderson Daronco je fudbalski sudija koji se već dugi niz godina odlično nosi s brojnim nedisciplinovanim fudbalerima u Brazilu i Južnoj Americi.

Zbog svog fizičkog izgleda Daronco slovi za najsnažnijeg fudbalskog sudiju na svijetu, a njega tjelesna građa dođe do izražaja kada obuće sudijski dres.

Ovaj 40-godišnjak je visok 190 cm, težak je 90 kilograma, a njegovi bicepsi su širine od impresivna 44 centimetra.

Ovaj korpulentni Brazilac smatra da bi izašao kao pobjednik iz eventualne tuče s poznatim napadačem Hulkom.

40-godišnji arbitar je govorio o svom susretu s Hulkom i priznao je da će biti zanimljivih snimaka kada budu skupa na terenu.

"Čim je došao u Brazil znao sam da će se pojaviti interesantni snimci, posebno kada budemo blizu jedan drugog na terenu".

Priiznao je poznati sudija kako je i sam želio vidjeti da li je veći od Hulka.

"Pomislio sam: 'Proći ću kraj njega da vidim jesam li veći. Ako budem veći, mirno ću se šetati pored njega tokom utakmica, a ako ne budem, samo ću pobjeći'. Kasnije sam vidio da je nizak i da sam ja mnogo veći. Potom sam mirno čekao da se pojave snimci".

Smatra kako bi u tuči on pobijedio.

"Mislim da bih ga pobijedio, ali samo što imam predost u visini", rekao je Daronco.

Iako fudaleri pokušavaju da protestvuju kod njega uopšte im ne da pardona, tako je bilo svojevremeno s Paulom Guerrerom koji mu se unosio u facu i protestvovao zbog kartona, a Daronco nije ni trepnuo očima.

Zbog svoje fizičke građe ponekad zna zagalamiti na niže igrati i doslovno ih otjerati sa mjesta prekršaja jer ne toleriše proteste.

Postao je poznat po tome što je u augustu 2019. godine prekinuo utakmicu Vasco da Game i Sao Paula nakon što su navijači Vasca na tribinama pjevali homofobične pjesme.

Daronco je nositelj FIFA-ine značke od 2014. godine. Do sada sudi uglavnom na takmičenjima u Južnoj Americi, prvenstvo u Brazilu. Sretno je oženjen te ima dvojicu sinova, Arthura i Heitora.

Učitaj još novosti