24. 11. 2021 - 18:38
PONAJVEĆA SENZACIJA U SNOOKERU IKADA: 19-godišnji amater...
907
Shares
PONAJVEĆA SENZACIJA U SNOOKERU IKADA: 19-godišnji amater pobijedio viceprvaka svijeta

PRVENSTVO UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

PONAJVEĆA SENZACIJA U SNOOKERU IKADA: 19-godišnji amater pobijedio viceprvaka svijeta

24. 11. 2021 - 18:38
0
Shares

Viceprvak svijeta u snookeru Shaun Murphy apsolutno senzacionalno eliminisan je već u prvom kolu Prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva nakon što ga je sa 6:5 pobijedio 19-godišnji kineski amater Si Jiahui.

Svijet je oduševljen time što je Jiahui uspio napraviti, ali Murphy se ne miri s porazom. U razgovoru za BBC žestoko se obrušio na organizatore turnira.

"Zvučat ću kao mrzovoljni starac, ali on uopće ne bi trebao biti na ovom turniru. To nije pošteno, to nije ispravno. Izgubio sam od nekoga ko uopće ne bi trebao biti u ovoj zgradi", rekao je Murphy i dodao:

8794f22e-a599-44fe-88f0-587c116a171a

"Ne znam zašto smo postali sport koji dopušta amaterima da se takmiče na profesionalnim turnirima. Pa mi od ovoga živimo. Naletio sam na nekoga ko ne igra pod istim pritiskom kao ja. On je čovjek bez ijedne brige na ovom svijetu, a ja od ovog živim. Nije pošteno."

Odlučili su se ubrzo oglasiti i iz World Snookera. Zapravo su pojasnili kako je Jiahui svoje mjesto na turniru zaslužio kao jedan od vodećih igrača s liste Q Schoola (jedan od oblika kvalifikacijskih turnira).

"Iako možda ima amaterski status, on na temelju svojih rezultata zaslužuje svoje mjesto u našim takmičenjima. Amateri igraju po istim pravilima kao i profesionalci", saopćili su.

Učitaj još novosti