23. 11. 2021 - 23:01
PROMAŠAJ STOLJEĆA Seferović je imao priliku da potpuno uništi...
907
Shares
PROMAŠAJ STOLJEĆA Seferović je imao priliku da potpuno uništi Barcinu sezonu, ali je promašio nemoguće

LIGA PRVAKA

PROMAŠAJ STOLJEĆA Seferović je imao priliku da potpuno uništi Barcinu sezonu, ali je promašio nemoguće

23. 11. 2021 - 23:01
0
Shares

Nogometaši Barcelone i Benfice podijelili su bodove na Camp Nou u 5. kolu Lige prvaka odigravši utakmicu bez pogodaka. Ovaj rezultat je na kraju više odgovarao gostima koji ima lakšu utakmicu u posljednjem kolu pa se nadaju da će oni s Bayernom biti putnici u nokaut fazu.

Barca je bila bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su nekoliko zrelih prilika, dok je Benfica igrala dosta defanzivno pa su se na prste jedne ruke mogli izbrojati napadi koje je imala. Ipak, pogodaka nije bilo.

Gotovo identično je bilo i u nastavku meča, ali Barcelona sa svojim jalovim napadima jednostavno nije mogla doći do gola s kojim bi ostvarila važnu pobjedu. Ostalo je konačnih 0:0 što je rezultat koji je svakako više obradovao goste iz Portugala.

Bitno je naglasiti da bi u Barceloni izgubili sve nade da je nakon kontre u 94. minuti rezervista Haris Seferović uspio pogoditi, ali je promašio nemoguće.

Ukoliko se kojim čudom Benfica ne plasira dalje, Seferović će do kraja života sanjati ovaj momenat sa Camp Noua... Taj promašaj nesuđenog bh. reprezentativca pogledajte OVDJE.

Barcelona je ostala na drugom mjestu grupe E sa osam bodova manje od lidera Bayerna, dok je Benfica na trećoj poziciji sa samo dva boda manje od Katalonaca. Barcelona u posljednjem kolu gostuje Bayernu, dok će Benfica dočekati Dynamo.

 

Učitaj još novosti