23. 11. 2021 - 13:52
Xavi se odlučio na ogroman rizik večeras, ali jednostavno nema...
907
Shares
Xavi se odlučio na ogroman rizik večeras, ali jednostavno nema izbora

Xavi se odlučio na ogroman rizik večeras, ali jednostavno nema izbora

23. 11. 2021 - 13:52
0
Shares

Fudbaleri Barcelone večeras na svom terenu dočekuju Benficu u meču grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub ne blista ove sezone i večeras nemaju pravo na kiks protiv Benfice ukoliko žele da se plasiraju u nokaut fazu ovog takmičenja.

Barcelona je otvorila sezona s dva teška poraza protiv Bayerna i Benfice, ali su uspjeli nakon toga dva puta da savladaju kijevski Dynamo i sa šest bodova su trenutno drugi na tabeli.

No, jasno je da Barcelona želi večeras pobjedu s kojom bi osigurala plasman u nokaut fazu jer u slučaju kiksa protiv Benfice u posljednjem kolu bi se morali "čupati" na gostovanju kod Bayerna što je čini se trenutno za njih nemoguća misija.

Na klupi Barcelone u Ligi prvaka večeras će debitovati u Xavi Hernandez koji je nedavno izabran za novog trenera nakon što je Ronald Koeman dobio otkaz.

Xavi je već debitovao za Barcu na meču protiv Espanyola (1:0) u La Ligi, a večeras će voditi katalonski klub po prvi put i u Ligi prvaka.

Pred meč protiv Benfice Xavi je imao dosta problema s povrijeđenim igračima, a to se posebno odnosi na poziciju desnog beka gdje mu je jedini izbor Oscar Mingueza.

Sergi Roberto se jučer povrijedio na treningu, te je Xavi bio primoran da povuče rizičan potez. Naime, on je na spisak za večerašnji meč uvrstio Sergina Desta koji se nije dovoljno oporavio, ali je dobio zeleno svjetlo da se vrati na teren.

Također, Xavi je odlučio da rizikuje i s Ousmaneom Dembeleom koji također u potpunosti spreman za meč, ali je i on dobio odobrenje ljekarskog tima da večeras bude u sastavu.

Očekuje se da će Dest i Dembele ostati na klupi, te da će dobiti šansu u slučaju da Barcelona ne bude imala pozitivan rezultat.

Pored Roberta zbog povreda i dalje su van terena Ansu Fati, Martin Braithwaite, Sergio Aguero i Pedri.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti