21. 11. 2021 - 22:48
DERBI IPAK NEĆE BITI NASTAVLJEN? Igrači Lyona se uzalud...
907
Shares
DERBI IPAK NEĆE BITI NASTAVLJEN? Igrači Lyona se uzalud zagrijavali, gosti jedinstveni u odluci

LIGUE 1

DERBI IPAK NEĆE BITI NASTAVLJEN? Igrači Lyona se uzalud zagrijavali, gosti jedinstveni u odluci

21. 11. 2021 - 22:48
0
Shares

Utakmica između Lyona i Marseillea ipak neće najvjerovatnije biti večeras odigrana.

DERBI JOŠ NIJE NASTAVLJEN Vođa navijača Lyona prišao huliganu koji je pogodio Payeta u glavu: Kamera je uhvatila scene nakon toga (VIDEO)

Podsjećamo, derbi između Lyona i Marseillea počeo je u 20:45 sati, ali je utakmica prekinuta nakon svega nekoliko minuta nakon što je jedan od navijača flašom u glavu pogodio Dmitrija Payeta.

Bivši francuski reprezentativac je pokušao da izvede korner, a onda ga je flaša pogodila u glavu nakon čega je ostao ležati na terenu.

Ljekarski tim je ukazao pomoć veznjaku Marseillea koji se pridigao, ali je glavni sudija poslao igrače oba tima u svlačionicu i odlučio je da prekine utakmicu.

Prekid meča trajao je preko sat vremena i francuski mediji su objavljivali da glavni sudija Ruddy Buquet ne želi da nastavi meč, ali očito da se predomislio.

Spiker na stadionu objavio je da će se utakmica odigrati večeras i to da će početi od prve minute. No, također poručio je da će meč biti definitivno prekinut ako dođe ponovo do bilo kakvog incidenta.

fevxo8fxsawfrkpObjavljeno je i da Payet ne želi da igra ovaj meč jer nije u stanju da se vrati na teren i bit će zanimljivo vidjeti da li će biti u početnoj postavi.

Očekuje se da će se igrači zagrijati nekoliko minuta, a onda bi utakmice trebala početi od prve minute. Igrači Lyona su se uredno pojavili na terenu i počeli zagrijavati, ali su gostujući fudbaleri odbili izaći na teren, tvrde francuski mediji.

Francuski novinar, Robin Bairner je prvi prenio vijest da će utakmica biti nastavljena, ali je ipak sada demantovao svoj izvor. Fudbaleri Lyona su izašli na zagrijavanje na stadion, ali su se odmah vratili u svlačionice, jer su igrači Marseillea odbili da izađu na teren.

Za sada se čini da je nemoguće da će ovaj susret biti nastavljen.

Također, treba dodati i da je identificiran navijač koji je bacio flašu i pogodio Payeta u glavu i on je odmah uhapšen, te se nalazi u policiji gdje će dati izjavu i sigurno biti žestoko kažnjen od strane kluba.

Učitaj još novosti