20. 11. 2021 - 18:44
ZBOG NJEGA MIJENJAJU SVE! NBA zvijezda pred radikalnim...
907
Shares
ZBOG NJEGA MIJENJAJU SVE! NBA zvijezda pred radikalnim promjenama, kilaža ne smije biti prepreka

ZBOG NJEGA MIJENJAJU SVE! NBA zvijezda pred radikalnim promjenama, kilaža ne smije biti prepreka

20. 11. 2021 - 18:44
0
Shares

New Orleans Pelicansi su odigrali 17 utakmica ove sezone i imaju samo tri pobjede, no strašno im nedostaje njihov vođa i najbolji igrač, mladi Zion Williamson.


Zbog NBA zvijezde rade sve: Mijenjaju čak osoblje, pa i kulinarske navike 
Zion je u NBA stigao kao rookie s najviše hajpa još od LeBron Jamesa, ali u dosad nešto više od dvije sezone odigrao je samo 85 od 145 mogućih utakmica. Imao je ranije povredu meniskusa, a ovaj put je bio na operaciji i još uvijek nije poznato kada se vraća.

No, takođe, činjenica je da Zion ima velikih problema s viškom kilograma, a upravo takav fizički izgled uzrokuje zdravstvene probleme košarkašu. Pelicansi su spremni na sve kako bi ga doveli u optimalno stanje.

Prema pisanju ESPN-a, Pelicansi razgovaraju sa Zionom o toj temi, ulažu puno energije u njegovo zdravlje, a čak su promijenili neke članove osoblja, pa i kulinarske navike koje su prilagođene Williamsonu.


Prije mjesec dana imao je 150 kilograma, a tek mu je 21 godina. Još od srednje škole Zion je imao popriličan višak, ali je i pored toga oduševljavao sve svojim nevjerovatnim atletskim sposobnostima.

Zionova zvanična težina pred početak prošle sezone iznosila je 127 kilograma, ali svi su uvjereni da je on bio znatno teži.

U karijeri je ovaj 21-godišnjak na prosjeku od 25.7 poena i sedam skokova po meču.

Zion izgleda OVAKO

Učitaj još novosti