14. 11. 2021 - 22:57
Pogledajte gol u 90. minuti kojim je Srbija "rasplakala"...
907
Shares
Pogledajte gol u 90. minuti kojim je Srbija

KVALIFIKACIJE ZA SP

Pogledajte gol u 90. minuti kojim je Srbija "rasplakala" Ronalda i 60.000 Portugalaca poslala u OČAJ

14. 11. 2021 - 22:57
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je pravo malo čudo i otišla direktno na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Orlovi su večeras sasvim zasluženo slavili u Lisabonu protiv Portugala s 2:1 i u direktnom dvoboju izborili plasman na Mundijal.

Cristiano Ronaldo i družina će to morati tražiti kroz baraž, a sigurno da je ovo veliki udarac za tamođnji fudbal. Heroj gostiju bio je Aleksandar Mitrović koji je pogodio glavom majstorski u 90. minuti.

Srbija je odigrala izuzetno kvalitetnu utakmicu i sasvim zasluženo pobijedila Portugal, a gol odluke pao je u 90. minuti.

Tadić je ubacio loptu, a na drugoj stativi je Mitrović ostao sam i onda glavom majstorski pogodio savladao Patricija. Na terenu je uslijedilo veliko slavlje gostujućih igrača, Mitrović je čak skinuo i dres, zbog čega je dobio žuti karton.

Kamera Sport kluba je u jednom trenutku prikazala i razočaranog Cristiana Ronalda koji je u nevjerici gledao kako on i njegovi saigrači ostaju bez direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, a ništa drugačije nije reagovalo ni 60.000 navijača koji su bili na stadionu. To pogledajte OVDJE.

Podsjećamo, Portugal je golom Sanchesa u 2. minuti poveo sa 1:0, da bi Tadić sredinom prvog poluvremena poravnao sretno na 1:1. Srbiji je u ovom meču odgovarala samo pobjeda, a na kraju su izabranici Dragana Stojkovića u tome i uspjeli. Piksi je apsolutni heroj u državi večeras...

Učitaj još novosti