11. 11. 2021 - 23:40
Šampionska izjava Jonquel Jones nakon meča: Ovakav završetak...
907
Shares
Šampionska izjava Jonquel Jones nakon meča: Ovakav završetak ne smije nam se ponavljati i o tome moramo pričati...

KVALIFIKACIJE ZA SP

Šampionska izjava Jonquel Jones nakon meča: Ovakav završetak ne smije nam se ponavljati i o tome moramo pričati...

11. 11. 2021 - 23:40
0
Shares

Zmajice su slavile rezultatom 87:81, ali je isti mogao i morao biti daleko ubjedljiviji, s obzirom na ono što smo gledali tokom cijele utakmice.

Zmajice su u posljednju dionicu ušle sa prednošću od čak 24 poena razlike, ali su u posljednjih nekoliko minuta doživjele veliki pad, koji su Belgijanke iskoristile za povratak u meč.

Ipak, prednost Zmajica se ispostavila prevelikom, te je Bosna i Hercegovina došla do pobjede, ali reakcija Jonquel Jones koja nakon utakmice nije željela slaviti pobjedu sa saigračicama, najbolje je sumirala njeno mišljenje o svemu što se desilo u posljednjoj dionici.

Jonquel Jones je na press konferenciji nakon utakmice još jednom pokazala šampionski mentalitet i na sjajan način objasnila zašto se tako loša igra u četvrtoj dionici ne smije dešavati u budućnosti.

"Nismo počeli najbolje, ali smo se podigle u drugoj i trećoj dionici, te na kraju imale šansu da završimo utakmicu sa velikom prednošću. Međutim, mislim da smo se malo opustile u završnici i dozvolile im povratak u meč.  Definitivno sam sretna da smo pobijedile, ali osjećam da možemo biti bolja ekipa i na bolji način završavati utakmice. Na EuroBasketu svi su mislili da smo reprezentacija koja je tu došla samo da se pojavi, ali svima smo pokazale da smo dobar tim i da možemo pobijeđivati takve utakmice, te mislim da je ovakav završetak meča itekako nešto o čemu moramo razgovarati i na čemu moramo raditi, jer u budućnosti će se utakmice odlučivati u četvrtim dionicama", rekla je Jones. 

Ona se potom i zahvalila navijačima na podršci koja im je itekako značila:

"Navijači su bili nevjerovatni, bilo je prekrasno izaći na parket i vidjeti kako nas podržavaju. Nevjerovatan je osjećaj kada vam ljudi uzvikuju ime nakon utakmice i ta energija svaki put kad postignemo koš. Hvala svima koji su platili kartu i došli večeras, jer nam je značilo mnogo. Igrale smo jako", istakla je Jones.

Učitaj još novosti