02. 11. 2021 - 17:41
SJAJNI HRVAT POTPUNO PODCIJENIO SRBE PRED EURO Domagoj...
907
Shares
SJAJNI HRVAT POTPUNO PODCIJENIO SRBE PRED EURO Domagoj Duvnjak: Snaga i tradicija su uvijek bile na hrvatskoj strani

SRBI NISU NA NAŠEM NIVOU, BILO BI BOLNO IZGUBITI OD NJIH!

SJAJNI HRVAT POTPUNO PODCIJENIO SRBE PRED EURO Domagoj Duvnjak: Snaga i tradicija su uvijek bile na hrvatskoj strani

02. 11. 2021 - 17:41
0
Shares

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak pred početak EHF sedmice komentarisao je aktuelnu situaciju u rukometu, a dotakao se i selekcije Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije trenutno boravi u Staroj Pazovi gdje se pripema za novembarsku EHF nedjelju, a zatim će izabranici selektora Tonija Đerone otputovati u Bratislavu, gdje će odigrati dvije kontrolne utakmice protiv reprezentacije Slovačke 05. i 06. novembra.

Podsjetimo, EHF EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

To je svakako bio povod da hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak prokomentariše aktuelnu situaciju u evropskom rukometu.

"Imamo mnogo nezgodnu grupu, pogotovo jer nam je prva utakmica s Francuzima. Za nas već ta utakmica mora da bude finale, jer ako je dobijemo, dalje će biti puno lakše. Kao i uvek, svi se nadamo da možemo do kraja, barem do polufinala. Ali kako mi, tako i ostali. Prvi je cilj da prenesemo dva boda u drugu grupu. Uz Francuze tu su još Srbija i Ukrajina. Mada Srbi nisu na našem rukometnom nivou okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu. Posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvijek bile na hrvatskoj strani", rekao je Duvnjak za "Index".

duvnjak1

FOTO: PROFIMEDIA

"Srbi su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo dobili Francusku kod kuće, nego su odigrali neriješeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su doveli Španca Đeronu, on ih je stvarno dobro posložio. Uvijek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred puno svojih navijača. Sigurno će biti teška utakmica", smatra Duvnjak i dodaje da je situacija u hrvatskom rukometu posebno nategnuta.

"U drugu fazu idu samo po dvije reprezentacije iz svake od šest grupa. Ne treba ni pomišljati šta bi za hrvatski rukomet i nacionalni ego značio kiks na dva uzastopna velika takmičenja. Posebno što nas na Olimpijskim igrama u Tokiju nije ni bilo", podsjeća hrvatski rukometaš i dodaje da debakl na šampionatu svijeta još uvijek nije zaboravljen.

"Što se rezultata tiče ovo je definitivno najgora godina otkad sam ja u reprezentaciji. I ne znam koji smo na kraju bili u Egiptu. Nadam se da se takav kiks više neće ponoviti, ali i ako se ponovi, nadam se da nikome neće pasti glava s ramena. To je sport, dogode se takvi turniri, takvi dani, kad nismo pravi. Kvalifikacije za Tokio nisu bile loše, odigrali smo dobar turnir, ali na kraju nismo imali sreće", zaključio je Duvnjak.

Učitaj još novosti