02. 11. 2021 - 16:12
Novak Đoković: Elite kontrolišu medije
907
Shares
Novak Đoković: Elite kontrolišu medije

Novak Đoković: Elite kontrolišu medije

02. 11. 2021 - 16:12
0
Shares

"Što se tiče Australije, da bih izbjegao spekulacije i pretpostavljanja, čekam službenu objavu pa ću odlučiti šta ću i kako ću. Ne razmišljam samo o sebi već i o svim drugim teniserima. Kolege smo, dio jedne cjeline, trebali bismo biti ujedinjeniji oko važnih stvari, ali tog zajedništva nažalost nije bilo u posljednjih trideset-četrdeset godina… Sada smo povukli prvi korak, ali još ima puno posla. Jedinstva igrača nema na potrebnom nivou. Da ono postoji, znatno bismo se lakše nosili sa svime."


Govorio je o elitama koje kontrolišu medije
Svjetski mediji ga često prozivaju zbog načina na koji govori o vakcinisanju, a to je posebno aktualno otkako je postalo izvjesno da oni teniseri koji nisu vakcinisani neće moći igrati u Australiji. Sada ih je Đoković odlučio napasti na bizaran način.

"Ne čitam novine ni po aplikacijama ni printana izdanja, ne gledam ni vijesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacija koje se provlače kroz medije. Ne mogu reći da me ne pogađaju – čovjek sam, imam emocije i naravno da mi je stalo. Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrijednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo što generalno ljudi misle o meni. Ne ovisi mi život od toga jer znam tko sam i što sam, trudim se živjeti život po pravim postulatima. Da griješim, griješim, ali pogađa me kada se šire laži“, rekao je Đoković pa dodao:

"Ne pogađa me kao ranije jer sam na neki način i navikao, od svjetskih medija, pa i od domaćih. Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informiranja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje. Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće spriječiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne."

Učitaj još novosti