02. 11. 2021 - 11:49
NEOČEKIVAN PREOKRET: Može li zaista PSG raskinuti ugovor sa...
907
Shares
NEOČEKIVAN PREOKRET: Može li zaista PSG raskinuti ugovor sa Sergijom Ramosom?

NEOČEKIVAN PREOKRET: Može li zaista PSG raskinuti ugovor sa Sergijom Ramosom?

02. 11. 2021 - 11:49
0
Shares

U PSG-u su nezadovoljni situacijom oko Sergija Ramosa, koji zbog zdravstvenih problema još uvijek nije zaigrao za svoj novi klub.

Ramos je kao veliko pojačanje iz Real Madrida ljetos stigao u Pariz, ali navijači francuskog kluba još uvijek ga nisu imali priliku gledati u dresu PSG-a.

sergio-ramos

Francuski dnevnik Le Parisien kao i niz medija u toj zemlji danas je donijelo informaciju da PSG razmišlja o raskidu saradnje sa Ramosom zbog njegovog lošeg fizičkog stanja.

Navodno postoji klauzula u ugovoru prema kojoj PSG može da raskine saradnju s Ramosom ako on ima zdravstvene probleme. Međutim, ubrzo su španski mediji, prije svih Mundo Deportivo, demantovali takve navode.

Izbor blizak dugogodišnjem kapitenu Real Madrida tvrdi da ne postoji takva klauzula i da PSG ne može raskinuti ugovor. Ako to napravi, morao bi da plati visoku odštetu odnosno ostatak novca koji Ramosu pripada prema trenutnom ugovoru.

Ramos je samo jedna u nizu velikih zvijezdi koje su došle u Pariz minulog ljeta, no on je jedini koji još nije upisao zvaničan nastup i pitanje je kada će se to i dogoditi.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti