02. 11. 2021 - 11:04
Tottenham spremio Conteu 200 miliona za šoping: Ovo su prva...
907
Shares
Tottenham spremio Conteu 200 miliona za šoping: Ovo su prva tri spektakularna pojačanja

Tottenham spremio Conteu 200 miliona za šoping: Ovo su prva tri spektakularna pojačanja

02. 11. 2021 - 11:04
0
Shares

Nakon što je Nuno Espirito Santo dobio otkaz u Tottenhamu, kao prvi favorit za njegovog nasljednika istaknuo se Antonio Conte, objavili su jučer talijanski novinari Fabrizio Romano i Gianluca Di Marzio.

Bivši trener Chelseaja, Juventusa, Italije i Intera danas je stigao u London, gdje bi se trebao sastati s čelnicima londonskog kluba kako bi potpisao ugovor do 2023. godine.

Tottenham je u subotu izgubio od Manchester Uniteda 3:0 na domaćem terenu i sada je na osmoj poziciji, s 10 bodova manje od lidera Chelseaja.

screenshot-37

Conte je prije imenovanja Santa bio jedan od favorita za preuzimanje Tottenhama, ali nije se dogovorio s klubom. Ovaj su put u Spursima uvjereni da će naći rješenje i sklopiti ugovor s trenerom koji je više puta osvajao Serie A, a jednom je bio i prvak Engleske.

Dva su razloga zbog kojih je Conte pristao doći u Tottenham, prema pisanju talijanske La Repubblice. Prvi je taj da je već sarađivao sa sadašnjim direktorom Tottenhama Fabiom Paraticijem, zajedno su radili u Juventusu pa dolazi u poznatu okolinu.

Drugi je, prema talijanskom mediju, znatno bitniji od prvog, obećanje koje mu je predsjednik Tottenhama Daniel Levy dao vezano za iduća dva prijelazna roka.

Već na zimu Tottenham bi trebao krenuti po tri igrača koje je Conte odabrao kao ključne za svoj projekt, a riječ je o srpskom napadaču Dušanu Vlahoviću iz Fiorentine i dvojcu stopera iz Intera, Stefanu De Vriju i Alessandru Bastoniju.

“Conte je na popis želja stavio dva bedema Interove obrane i Fiorentininog Srbina koji ruši Batistutu”, navodi La Repubblica u svom tekstu.
Posao oko Vlahovića čini se najtežim, ali Repubblica piše da bi njegov dolazak trebao biti siguran jer želi raditi s Conteom. Podsjetimo, Fiorentinin napadač je ovog vikenda s tri postignuta gola Speziji stigao do osmog ligaškog pogotka u sezoni, ali i 25. u kalendarskoj godini.

Tim je učinkom srpski nogometaš iza sebe ostavio neka istaknuta lica koja su igrala za Fiorentinu, poput Luce Tonija (24 gola 2006.) i Gabriela Batistute (23, 1998.) te izjednačio rekord kluba koji drži Kurt Roland Hamrin koji je 25 puta zabio dvaput (1959. i 1960.).

Učitaj još novosti