31. 10. 2021 - 14:29
Džeko nije imao sreće, promašio zicer u drugom poluvremenu ali...
907
Shares
Džeko nije imao sreće, promašio zicer u drugom poluvremenu ali Inter je uspio slaviti

Seria A

Džeko nije imao sreće, promašio zicer u drugom poluvremenu ali Inter je uspio slaviti

31. 10. 2021 - 14:29
0
Shares

Nerazzurri su u povelikom bodovnom zaostatku za Napolijem i Milanom, pa su danas jednostavno morali da ostvare pobjedu. Pod tim pritiskom domaći nogometaši nisu se baš istakli u prvih 45 minuta, no u nastavku potpuno druga priča.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će "puknuti" odbrana gostiju iz Udina, a put do njihove mreže pronašao je sjajni Correa, koji je danas dobio priliku da starta uz Edina Džeku u napadu.

Correa je u 60. minuti postigao gol nakon asistencije Bastonija, a osam minuta kasnije i nakon asistencije Dumfriesa, pa je to bilo domaćinu dovoljno da dođe do pobjede.

Džeko je danas imao jednu ogromnu šansu, ali iz blizine je neshvatljivo promašio. Bilo je to malo prije nego je Correa postigao drugi gol. Bh. napadača je u 80. minuti zamijenio Lautaro Martinez.

Inter u je ovo bila sedma pobjeda i treći je na tabeli s 24 boda, dok Napoli i Milan imaju po 28 i po utakmicu manje. Napolitanci kasnije gostuju Salernitani, dok će Milan večeras u derbiju na Olimpicu odmjeriti snage s Romom.

Učitaj još novosti