31. 10. 2021 - 11:15
Najava dana: Nedjeljni praznik nogometa, za svakoga po nešto...
907
Shares
Najava dana: Nedjeljni praznik nogometa, za svakoga po nešto ali fokus je na derbi u Rimu

Fudbalski dan

Najava dana: Nedjeljni praznik nogometa, za svakoga po nešto ali fokus je na derbi u Rimu

31. 10. 2021 - 11:15
0
Shares

Inter : Udinese
Momčad crno-bijelih iz Udina protiv svog današnjeg protivnika nisu slavili gotovo četiri godine. Tradicija je na strani Nerazzurra protiv kojih se u pretprošlom kolu u zadnjoj minuti spašavao Juventus, a potom su slavili protiv Sheriffa u Ligi prvaka i Empolija u domaćem prvenstvu. Udinese je u nizu od sedam utakmica bez pobjede tokom kojeg su najprije upisali tri uzastopna poraza, a potom četiri uzastopna remija.

Fiorentina : Spezia
 Sraz momčadi koja se bori za Europi i momčadi koja se bori za ostanak u ligi. Fiorentina ne može računati na svog sjajnog prvog vratara Dragowskog koji se oporavlja od ozljede, ali su svejdeno veliki favoriti protiv Spezie koja na Artemio Franchi nakon tri poraza u posljednje četiri utakmice.

Salernitana : Napoli
Vodeća momčad lige Napoli odlazi na gostovanje kod svojih bliskih susjeda i rivala iz piktoresnog Salerna. Družini koju predvodi franck Ribery ove sezone ne ide najbolje i djeluju kao jedni od kandidata za ispadanje u Serie B. Napoli je u prošlom kolu na Olimpicu prekinuo svoj stopostotni niz u prvenstvu remijem protiv Rome, ali protiv Salernitane bi se trebali vratiti pobjedama.

Roma : Milan
Derbi kola. Zahuktali Milan koji je ove sezone uz Napoli najraspoloženija momčad lige dolazi u goste Romi i Joseu Mourinhu. Izabranici Special Onea igraju u veoma promjenjivoj formi, ali nakon deset kola ipak se nalaze na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. Od ranije ne mogu računati na Spinazzolu, a Milan na vratara Maignana i Antu Rebića. Napad gostiju vjerojatno će predvoditi Ibrakadabra i sjajno raspoloženi Leao. Dodajmo kako recentna povijest međusobnih ogleda ide na ruku Milanu, koji je slavio i u posljednjem srazu ovih suparnika.

Norwich : Leeds
Kanarinci će tražiti prekid veoma crnog niza, u posljednjih osam susreta ne znaju za pobjedu, a upisali su šest poraza. U ligi još ne znaju za pobjedu, prikovani su za dno tablice, zabili su samo dva, a primili čak 23 pogotka, od kojih čak sedam u posljednjem kolu protiv Chelseaja. Ni Leedsu ove sezone ne ide dobro, Bielsini odabranici također su u zoni ispadanja, ali čini se da im susret s Norwichem možda dolazi u idealnom trenutku.

Atletico Madrid : Betis
Aktualni prvak dočekuje Betis koji ove sezone igra sjajno i drži korak s vodećim momčadima lige. Momčad Manuela Pellegrinija predvodi sjajni Nabil Fekir, dok El Cholo neće moći računati na njegovog sunarodnjaka Lemara. Atletico je ove sezone u veoma promjenjivoj formi i aktualni prvak htjeti će doći do sva tri boda na svome terenu, ali gosti iz Seville sigurno priželjkuju novu pobjedu i bodovno poravnanje s vodećim Realom.

Real Sociedad : Athletic Bilbao
Još jedan baskijski okršaj. Sociedad je ponajbolja momčad lige i pobjedom protiv Bilbaa htjeti će ponovno preuzeti vrh tablice. Alexander Isak igra u dobroj formi, ali velik problem mogao bi im predstavljati izostanak Mikela Oyarzabala zbog ozljede. Ovdje će priliku tražiti Athletic Bilbao koji se sabrao nakon lošijeg starta sezone i u nekoliko zadnjih kola se postepeno penje prema mjestima koja vode u Europu.

Učitaj još novosti