27. 10. 2021 - 21:06
Košmar se nastavlja: Barcelona opet poražena, Falcao presudio...
907
Shares
Košmar se nastavlja: Barcelona opet poražena, Falcao presudio neprepoznatljivoj Blaugrani, VAR rastužio Sevillu

Košmar se nastavlja: Barcelona opet poražena, Falcao presudio neprepoznatljivoj Blaugrani, VAR rastužio Sevillu

27. 10. 2021 - 21:06
0
Shares

Novi dan, novo kolo, stara razočaranja. Barcelona je danas (opet) otputovala u Madrid na gostovanje kod Rayo Vallecana, i opet svojim navijačima priuštila razočaranje. Golom Radamela Falcaoa, Rayo je srušio posrnulog Katalonskog diva i tako gurnuo upravo kluba pred gotov čin. Gotovo nitko više ne stoji iza trenera Koemana i samo je pitanje kada će Nizozemac napustiti Nou Camp kako bi klub pronašao novo rješenje na klupi. Konačni rezultat 1:0

Promjene ne dolaze preko noći. Iako je Barca prošlog tjedna uspjela zapucati po golu u Ligi prvaka što im je donijelo i pobjedu protiv kijevkosg Dinama, već za vikend je Blaugrana dobila novi nogometni šamar na terenu. U novom, pomlađenom El Classicu, Barca je glatko izgubila od Reala u Madridu rezultatom 2:1, premda su svi svjedoci zbivanja na Bernabeu složni kako je Barcu srušio Real Madrid “na pola snage”.

Danas slična priča. Rayo je ušao u dvoboj s velikanom nogometa bez straha i respekta, jer igra Barcelona ne odaje dojam šampionske, nepobjedive momčadi koja je sijala strah na nogometnim travnjacima u posljednjih petnaestak godina. Koliko je igra Barcelone pala na (za njih) niske grane, najbolje se vidi po nekim bazičnim statističkim parametrima. Cijelo prvo poluvrijeme za Blaugranu stane u jednu jedinu rečenicu. Barcelona je u prvih 45 minuta imala 71% vremena loptu u nogama, uputili su sveukupno šest udaraca, niti jedan nije išao u okvir gola.

S druge strane, Rayu su trebala samo dva šuta po golu da dođe u prednost. Busquets jednostavno više nema svježinu igrati La Ligu na vrhunskoj razini što je pokazao lošom reakcijom kod pogotka Falcaoa. 

Niti pogodak nije pretjerano trgnuo gosta. Tek smo pred kraj prvog dijela pronašli Depayja u dobroj situaciji pred Dimitrievskim, no ništa od opasnosti, jer Barca ne pronalazi udarac prema vratima.

U drugom dijelu sve je ostalo isto. Barcelona nije uspjela zapucati prema okviru gola sve do 73. minute kada je Depay iskusno izborio penal u pomalo spornoj situaciji gdje je do pada došlo nakon minimalnog kontakta na njegovom dresu što je rezultiralo padom koji je sudac bez problema dosudio. Ipak, Makedonac je danas odlučio zaključati svoja vrata i ne dopustiti da se Barca vrati u utakmicu. Iako je ostalo statistički nezabilježeno, Depay je pogodio gol na penalu, ali mu je Dimitevski odbranio udarac i tako zadržao prednost svoje momčadi.

Spomenimo i utakmicu Mallorce i Seville. U 22.minuti je Antonio Sanchez doveo domaćina u vodstvo i tako zakomplicirao život Andalužanima koji definitivno nisu očekivali rani pogodak varljive ekipe koja u posljednjih pet utakmica ima samo jednu pobjedu.

Sevilla je u drugom poluvremenu ipak zabila gol, i to na zbilja atraktivan način. Izvozali su bijelo-crveni dresovi one domaće, Lamela se nakon jedne pete našao u dobroj poziciji i pucao u rašlje. Nanovo rođeni Argentinac koji je ovog ljeta napustio Tottenham je to i pogodio. Gol pronađite OVDJE. A onda, duboko u sudačkoj nadoknadi, dva ključna događaja. Prvo crveni karton Jaumea Coste što je ostavilo Mallorcu s igračem manje zadnje tri minute, i potom gol odluke Ocamposa. Da stvar bude napetija, situaciju je do 99. minute pregledavao VAR. i finalno odlučio kako gol ipak neće biti priznat. Okrutno. Konačni rezultat ipak 1:1

Primera, 11. kolo

Utorak, 26. oktobra

Alaves – Elche 1:0

Espanyol – Athletic Bilbao 1:1

Villareal – Cadiz 3:3

Srijeda, 27. oktobra

Rayo Vallecano – Barcelona 1:0

Mallorca – Sevilla 1:2

Real Betis – Valencia

Real Madrid – Osasuna

Četvrtak, 28. oktobra

Celta – Real Sociedad 19:00

Granada – Getafe 20:00

Levante – Atletico Madrid 21:30

Učitaj još novosti