27. 10. 2021 - 20:10
Sablić bijesan: Na neke sam ljut zbog pristupa i nonšalancije,...
907
Shares
Sablić bijesan: Na neke sam ljut zbog pristupa i nonšalancije, a pojedini su ispucali svoje bonuse!

NAKON TEŠKE POBJEDE NAD LJUBIĆEM

Sablić bijesan: Na neke sam ljut zbog pristupa i nonšalancije, a pojedini su ispucali svoje bonuse!

27. 10. 2021 - 20:10
0
Shares

Sarajevo je na jedvite jade savladao Ljubić sa 1:0 i ostvario je plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Tek u 84. minuti golom rezerviste Dervišagića Bordo tim je došao do pobjede, a trener domaćeg tima Goran Sablić nije bio zadovoljan nastupom svog tima.

"Teška utakmica. Ušli smo sporo, nervozno. Dali smo minutažu igračima koji su malo manje igrali. Cilj smo ostvarili, ali način na koji smo to ostvarili nije bio dobar. Imamo o čemu pričati unutar svlačionice", rekao je Sablić i nastavio je:

"U krizi smo. Nositelji igre su u problemima, posebno fizički. Evidentno je da nisu u pravoj formi, a neki nisu ni glavom kako treba. To se pokazalo u posljednje dvije utakmice. Vidljivo je to i to je moj problem. Ako jedan igrač ne trči, a kod nas ih ima malo više, to je moje da riješim. Prošli smo dalje zahvaljujući Đokanoviću i Dervišagiću. Neki su svoje bonuse ispucali".

Sarajevo će tražiti pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Sačekat ćemo da se situacija u klubu složi. Treba izdržati do zime, određene pozicije treba pojačati i trebaju određeni profili igrača. To ćemo riješiti unutar kluba. Ne bih trenutno o igračima, ako ja uopšte budem taj koji će govoriti o tome".

Sablić se izvinio navijačima zbog igre njegovog tima.

"Ispričavam se navijačima za ovakvu predstavu. Svjesni smo da ovo nije dobro. Na neke sam ljut zbog pristupa i nonšalancije. Razgovarat ćemo sa njima u četiri oka i nadam se da se ovakve stvari od subote neće vidjeti na terenu".

 

Učitaj još novosti