27. 10. 2021 - 18:24
Sjajna predstava na Grbavici: Tuzla City pobijedila...
907
Shares
Sjajna predstava na Grbavici: Tuzla City pobijedila Željezničar u golijadi i plasirala se u četvrtinu finala Kupa BiH

KUP BIH

Sjajna predstava na Grbavici: Tuzla City pobijedila Željezničar u golijadi i plasirala se u četvrtinu finala Kupa BiH

27. 10. 2021 - 18:24
0
Shares

Fudbaleri Tuzla Cityja su se plasirali u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine i to zahvaljujući pobjedi na stadionu Grbavica protiv Željezničara rezultatom 4:2. 

Tuzlaci su na fantastičan način otvorili utakmicu i poveli sa 1:0 već u petoj minuti utakmice. Mišić je fantastično šutirao, lopta je pogodila prečku, a na odbijenu loptu je natrčao Džafić i smjestio je iza leđa Muftića. Već dvije minute kasnije na semaforu stadiona Grbavica je stajalo Željezničar - Tuzla City 0:2. Mehidić je stigao loptu na lijevoj strani, uposlio Mišića koji je pogodio za 2:0 gostiju. 

Već u desetoj minuti utakmice nova odlična šansa za goste. Imao je Mešinović jedan na jedan sa Muftićem koji je odbranio njegov udarac, a u nastavku akcije je preko gola šutirao Mišić. Tri minute kasnije novo uzbuđenje pred golom Plavih, ali udarac Mišića odlazi preko gola da bi odmah u sljedećem napadu, Džafić na dodavanje Mehanovića šutirao pored gola. 

Nakon toga Plavi su se oslobodili pritiska i u 20. minuti postigli i pogodak. Muftić je izbacio jednu loptu sa svoje polovine, Bojo izbjegao ofsajd zamku i sjajnim udarcem matirao Brajlovića za radost domaćih navijača na Grbavici. Dvije minute kasnije, Subašić je ubacio jednu loptu, Brajlović se okliznuo, ali je Čeliković u posljednji trenutak otklonio opasnost ispred gola svog tima.

Igrala se 25. minuta kada je Juričić uhvatio volej poslije ubacivanja sa desne strane, no lopta je otišla preko gola da u 27. Crnčevićev dobar udarac ukrotio Brajlović. Dvije minute kasnije Mekićev udarac sa velike udaljenosti je pogodio vanjski dio mreže gola golmana Tuzlaka da bi Tuzla postigla i treći gol u 34. minuti utakmice. Džafić je šutirao, Muftić kratko odbio loptu, a na nju naletio Mehanović i postigao treći gol za goste.

Zdunić je u 35. minuti susreta šutirao preko gola, a tri minute kasnije Muftić odlično zaustavio Džafića koji je bio u idealnoj poziciji. U 42. minuti susreta Čeliković je oborio Zdunića u kaznenom prostoru gostiju, ali sudija Topalović nije svirao ništa, te se na poluvrijeme odlične utakmice na stadionu Grbavica otišlo sa prednosti tuzlanskog tima rezultatom 3:1. 

Trener Željezničara Tomislav Ivković je na startu drugog dijela napravio četiri promjene, šansu su dobili Branimir Vištica, Haris Hajdarević, Hamza Gasal i Ermin Zec, a već u 47. minuti Zec je ukrao loptu Morrisu i sjurio se sam ka golu Brajlovića, ali ga je defanzivac Tuzlaka sapleo i faulirao. To nije bilo dovoljno Sabriji Topaloviću za crveni karton već je defanzivcu gostiju pokazao samo javnu opomenu.

Tuzlaci su iz prve prilike u drugom dijelu poveli. U 52. minuti susreta Mehidić je ubacio sa lijeve strane, a Mišić je postigao svoj drugi gol na utakmici. Svega tri minute kasnije Željezničar je postigao drugi pogodak. Sjajno su kombinovali fudbaleri domaćeg tima, na kraju je Zec asistirao za Boju koji je rutinskim udarcem matirao Brajlovića za smanjenje rezultata na Grbavici.

Ermin Zec je u 57. minuti susreta pokušao matirati golmana Tuzlaka, no njegov udarac je otišao pored gola da bi pet minuta kasnije Bojo izašao sam na Brajlovića, ali je šutirao pored gola. Na sljedeću priliku se čekalo do 71. minute susreta kada je Mirzad Mehanović krenuo ka golu Željezničara, dobro šutirao, ali je njegov udarac odlično zaustavio Muftić, te je ostalo 4:2. 

U 78. minuti susreta Mirzad Mehanović je fantastično ubacio sa lijeve strane, a tamo je najbliži bio Nukić koji je šutirao glavom, no mladi golman Muftić je fantastičnom reakcijom spasio gol Plavih. Pet minuta kasnije Bekrić je izveo slobodnjak, a Zdunić je glavom šutirao pored gola. Posljednje uzbuđenje na utakmici smo vidjeli u 87. minuti susreta kada je Mujezinović naletio na jednu loptu, šutirao fenomenalno, no Brajlović ga je zaustavio, te je do kraja ostalo 4:2. 

Stadion: Grbavica. Gledatelja: 1.000. Sudija: Topalović Sabrija (Zenica). Žuti kartoni: Malić, Mekić (Željezničar), Mešinović, Morris, Džafić, Brajlović (Tuzla City). Strijelci: 0:1 - Džafić (5), 0:2 - Mišić (7), 1:2 - Bojo (20), 1:3 - M. Mehanović (34), 1:4 - Mišić (52), 2:4 - Bojo (55).  

FK Željezničar: Muftić, Mujezinović, Kosorić, Malić (46. Vištica), Vrhovac, Mekić (46. Hajdarević), Crnčević (75. Bekrić), Bojo, Subašić (46. Gasal), Zdunić, Juričić (46. Zec). Trener: Tomislav Ivković.

FK Tuzla City: Brajlović, Nukić, Morris, Čeliković, Mehidić, Gavrić, Mišić (71. Efendić), M. Mehanović, Džafić (81. Brkić), Doffo, Mešinović (53. Karjašević). Trener: Husref Musemić. 

Učitaj još novosti