27. 10. 2021 - 12:32
Ante Delija se večeras bori za milion dolara, želi se...
907
Shares
Ante Delija se večeras bori za milion dolara, želi se revanširati za brutalne batine

Ante Delija se večeras bori za milion dolara, želi se revanširati za brutalne batine

27. 10. 2021 - 12:32
0
Shares

Najbolji hrvatski MMA borac Ante Delija u noći sa srijede na četvrtak imat će najveći izazov u svojoj karijeri, a on će se u borbi "za milion dolara" boriti s Brazilcem Brunom Cappelozzom.

Finale PFL-ovog teškaškog turnira donosi revanš borbe iz maja ove godine kada je u prvom kolu Brazilac u potpunosti izdominirao protiv Delije i već u prvoj rundi ostvario pobjedu.

Već nakon pola minute Cappelozza je prvo desnicom uzdrmao Deliju, a onda svim silama krenuo po prekid. Brazilac je tada u brzim razmjenama zadao još nekoliko teških udaraca, Delija je počeo gubiti tlo pod nogama, a sudija je to prepoznao i sasvim opravdano u 46. sekundi prekinuo meč.

U najavi finalne borbe, Delija je rekao da ne osjeća poseban pritisak i da je puno naučio iz prvog duela.

"Svaka je borba ista. Treba ući u nju, dati sve od sebe, kao i u svakoj borbi prije i poslije ove, a pobjeda će doći. Ne osjećam pritisak. Definitivno sam naučio puno iz prve borbe. Moram promijeniti cijelu borbu i raditi drugačije nego u prvoj. Spreman sam i želim se revanširati za poraz", rekao je Delija.

Također je istakao da mu mnogo znači podrška mentora Mirka Filipovića.

"Treniramo zajedno i od početka me dobro savjetuje. Vjeruje u mene i bio je siguran i nakon prvog poraza da ću se vratiti. Puno znači kada čovjek koji ima toliko iskustvo i koji je toliko prošao u karijeri vjeruje u tebe. To me jako motiviše", dodao je Delija i za kraj istakao:

"Borio sam se protiv dobrih boraca, boljih nego što su oni s kojima se Bruno borio kroz karijeru. To me pripremalo za ovaj meč."
Treba reći i to da je Delija bio favorit pred prvu borbu ova dva borca, no sada se nešto veća prednost daje Cappelozzi.

Borbu možete gledati na programima Arene Sport, a prijenos počinje u 2 sata iza ponoći te traje do 5 sati ujutru. Glavna borba večeri bit će okršaj Kayle Harrison i Taylor Guardado u lakoj kategoriji.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti