26. 10. 2021 - 17:10
PRVI U ISTORIJI - SRBIN IGRA PONOSNO ZA KOSOVO! Nije se...
907
Shares
PRVI U ISTORIJI - SRBIN IGRA PONOSNO ZA KOSOVO! Nije se odrekao ničeg srpskog, a Albanci ga vole i poštuju

MIKAILE TMUŠIĆ

PRVI U ISTORIJI - SRBIN IGRA PONOSNO ZA KOSOVO! Nije se odrekao ničeg srpskog, a Albanci ga vole i poštuju

26. 10. 2021 - 17:10
0
Shares

Srpski košarkaš Mikaile Tmušić već godinama igra u kosovskoj ligi, ali i za reprezentaciju Kosova. Na ovaj način on je postao praktično prvi srpski sportista koji nosi seniorski dres Kosova, javlja Kurir.

2767889-kosovar-ff

FOTO: FIBA

Tmušić se na sajtovima FIBA Evropa i FIBA svijet vodi kao državljanin Kosova (drugačije ne bi ni morao da igra za njih), ali, dok bio član ABA 2 ligaša Podgorice, vodio se kao Srbin.

2767893-kosovar2-ff

FOTO: FIBA

Mladić koji je rođen prije 28 godina u Peći definitivno je drugačiji od svih ostalih sportista sa trusnog područja. Koliko se vidjelo na društvenim mrežama, on se nije odrekao ničega srpskog (krštenje, manastiri, jezik...), ali i Albanci ga vole i poštuju. Dobija razne poruke da ostane u Signalu, Prištini i drugim klubova s teritorije Kosova.

2767895-kosovar4-ff

FOTO: INSTAGRAM

Za selekciju Kosova igrao je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Luksemburga, Islanda i Slovačke.

2767891-kosovar1-ff

FOTO: FIBA

Na šest mečeva imao je prosjek od šest poena za 19 minuta na parketu. U klupskoj karijeri nosio je dresove Lovćena, Baškimija, Prištine i Podgorice.

Burni slučaj Ilije Ivića i fudbala

2150365-ivic-ff

FOTO: TVITER

Priča o 16-godišnjem Iliji Iviću i njegovoj odluci da obuče dres Kosova dobila je neslućene razmjere i epitet skandala. Sve to desilo se početkom prošle godine. Mladić koji nosi dres Fljamurtarija tvrdio je da on samo želi da igra fudbal i da ga druge stvari ne zanimaju. Od tada nema podataka da je on odigrao neki meč za reprezentaciju Kosova, piše Kurir.

Učitaj još novosti