25. 10. 2021 - 20:21
Hrvatska MMA borkinja Sara Smajić mrzi život u Njemačkoj: Sve...
907
Shares
Hrvatska MMA borkinja Sara Smajić mrzi život u Njemačkoj: Sve je prljavo i puno izbjeglica

KRITIKOVALA MIGRANTE

Hrvatska MMA borkinja Sara Smajić mrzi život u Njemačkoj: Sve je prljavo i puno izbjeglica

25. 10. 2021 - 20:21
0
Shares

Hrvatska MMA borkinja Sara Luzar Smajić u Podcastu Inkubator otkrila je da joj se život u Njemačkoj ne sviđa, iako u ovoj zemlji gradi karijeru.

Luzar Smajić (26) je rođena u Zagrebu odakle je preselila u Düsseldorf kako bi nastavila graditi borilačku karijeru. Tu je put nastavila trenirajući na UFD-u (University of Fighting).

Ipak, gostujući u Podcastu Inkubator dala je prilično neprimjerenu izjavu kritikujući stil života u Njemačkoj, ali i veliki broj izbjeglica.

"Njemačku kao državu za život mrzim iz dna duše. Odvratan je Düsseldorf, zahvalna sam na tome što imam priliku biti tamo, ali grad kao grad je odvratan. Da nije UFD-a, ne bih živjela tamo. Koliko god se čini da je Njemačka uređena država, kada uđeš unutra, to je raspad sistema. Prljavi su na ulici, tolika je razlika po kvartovima u gradu", rekla je Smajić.

Ova borkinja je u emisiji poručila da joj se mnogo više sviđa njen Zagreb te da joj nedostaje. Ipak, dvorana se nalazi pored stana u kojem živi u Düsseldorfu, pa je to olakšavajuća okolnost.

"To mi je super, ali dalje nikad ne izlazim sama. Sve je puno Arapa, Turaka, izbjeglica koji su došli tamo, a ako si već došao tamo, zašto tražiš pomoć i ponašaš se kako se ponašaš. To je navečer kao zoološki vrt", zaključila je 26-godišnja Zagrepčanka.

Učitaj još novosti