25. 10. 2021 - 15:14
UEFA SE OGLASILA I PORUČILA: Džeko ne može prestati zabijati...
907
Shares
UEFA SE OGLASILA I PORUČILA: Džeko ne može prestati zabijati golove!

Seria A

UEFA SE OGLASILA I PORUČILA: Džeko ne može prestati zabijati golove!

25. 10. 2021 - 15:14
0
Shares

Džeko je u Inter stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je nakon dvije fantastična sezone odlučio da napusti Meazzu i za 120 miliona eura pređe u Chelsea.

Navijači Intera bili su zabrinuti nakon odlaska Lukakua i smatrali su da će teško pronaći dostojnu zamjenu. U finišu ljetnog prelaznog roka Inter je ozvaničio dolazak Džeke što je na prvu za mnoge bilo iznenađenje.

Nije tajna da su mnogi sumnjali u Džeku kada je stigao u Inter jer su smatrali da bh. napadač ne može biti prava zamjena za Lukakua jer već ima 35 godina, ali je Dijamant svima pokazao koliko griješe.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 mečeva u Seriji A i Ligi prvaka i zabio je čak osam golova što je fantastičan učinak.

Bh. napadač je sinoć postigao gol i u derbiju protiv Juventusa (1:1), a jutros se i UEFA oglasila na Twitteru povodom Džekine odlične golgeterske forme.

"Edin Džeko jednostavno ne može prestati zabijati golove. Osam golova u 12 klupskih utakmica ove sezone", poručila je UEFA.

Džekina forma sigurno raduje i selektora Ivayla Peteva jer nas u novembru očekuju dvije ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Objavu UEFE pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti