24. 10. 2021 - 22:48
Štitovi, laseri, upaljači, crveni karton: Derbi Marseilla i...
907
Shares
Štitovi, laseri, upaljači, crveni karton: Derbi Marseilla i PSG-a u grotlu Velodroma bez pogodaka

LIGUE 1

Štitovi, laseri, upaljači, crveni karton: Derbi Marseilla i PSG-a u grotlu Velodroma bez pogodaka

24. 10. 2021 - 22:48
0
Shares

Posljednji susret 11. kola francuske Ligue 1 bio je derbi između Marseilla i PSG-a. Utakmica je završena bez pogodaka, ali nipošto se nije radilo o dosadnoj nogometnoj predstavi.

Zbog sigurnosnih razloga nije bilo dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača, ali je atmosfera na prepunom Velodromu svjedno je bila užarena. Poznata je netrepeljivost s kojom navijači na jugu Francuske gledaju na super-bogati klub iz metropole, pa nas stoga nije iznenadilo što se na njihovom zdanju poznatom po užaranoj atmosferi napetost večeras mogla rezati nožem.

Igrači na terenu nisu igrali loše, ali je napetije ipak bilo na tribinama. U prvih dvadesetak minuta sa svake smo strane vidjeli po jedan poništeni pogotak, oba puta VAR je ispravno ukazao na zaleđe. Marseille se uglavnom u niskom bloku branio od paklenog gostujućeg napada, a highlight prvog dijela bili su PSG-ovi korneri.

Prilikom svakog od njih prema izvođačima Neymaru i Messiju sa domaće tribine bi preko zaštitne ograde poletila sva sila predmeta. Zvijezde parižana bile su gađane upaljačima, kovanicama, plastičnim bocama i ostalim uobičajenim arsenalom.

Sudac Benoit Bastien imao je zahtjevan posao i nekoliko puta morao je prekidati susret, ali momčadi ipak nije slao prema svlačionicama. Nevjerojatna je bila scena u kojoj su redari kod korner zastavice Neymara pokušavali prekriti štitovima kako bi ga zaštitili od letećih predmeta.

Bez obzira na nekoliko prilika s obje strane, na odmor smo otišli s rezultatom 0:0. U drugom dijelu nastavile su se slične scene, Messi i Neymar bili su mete i na drugoj strani terena prilikom svakog izvođenja kornera.

Od 57. minute PSG je igrao s igračem manje. Domaći su se uvelike oslanjali na kontranapade, prilikom jednog takvog Cengiz Under se sam sjurio prema Keyloru Navasu nakon jedne dubinske lopte, Acraf Hakimi ga je u punom trku oborio služeći se s obje ruke, a sudac najprije nije svirao niti faul. 

Tribine su proključale, a Bastien je nakon gledanja u VAR-ov monitor ipak zaključilo kako se radilo o faulu i da je Marokanac bio posljednji čovjek obrane. Dok je mozgao o svojoj odluci na licem mu je često 'letjelo' prepoznatljivo svijetlo zelenih lasera s tribina. Sam Hakimi nije se bunio kada mu je pokazan crveni karton, a iz rezultirajućeg slobodnog udarca Dimitri Payet pucao je preko vrata.

U 73. minuti jedan domaći navijač uletio je u teren u toku napada Parižana, susret je ponovno nakratko prekinut, a redari izbacuju prijestupnika. 

Do kraja susreta desetorica gostujućih igrača ne uspijevaju ugroziti Marseilleova vrata, a domaćini ne koriste brojčanu prednost. Sučev zvižduk označio je kraj ovog derbija koji je potrajao značajno dulje od 90 minuta. Tribine u Francuskoj ne pokazuju znakove smirivanja i jamačno će biti vruća tema nogometne javnosti u nadolazećim danima. U idućem kolu PSG će dočekati Lille, a Marseille ide u goste Clermontu. 

LIGUE 1, 11. kolo

Petak

St. Ettienne – Angers 2:2

Subota

Nantes – Clermont 2:1

Lille – Brest 1:1

Nedjelja

Nice – Lyon 3:2

Lens – Metz 4:1

Lorient – Bordeaux 1:1

Reims – Troyes 1:2

Renes – Strasbourg 1:0

Monaco – Montpellier 3:1

Marseille – PSG 0:0

Učitaj još novosti