23. 10. 2021 - 16:22
KAPA DO PODA NAKON NEVJEROVATNE PARTIJE: "Ma čovječe šta...
907
Shares
KAPA DO PODA NAKON NEVJEROVATNE PARTIJE:

NBA liga

KAPA DO PODA NAKON NEVJEROVATNE PARTIJE: "Ma čovječe šta radiš, ti si bolestan"

23. 10. 2021 - 16:22
0
Shares

Steph Curry je nakon otvaranja NBA sezone i pobjede svojih Warriorsa nad Lakersima svoju igru usporedio sa smećem, unatoč triple double učinku od 21 poena, deset skokova i deset asista. „Štefa” je, naime, nažuljala pucačka forma i tek pet pogođenih šuteva iz igre (21 pokušaj). A onda je protiv druge LA momčadi, Clippersa, pokazao zašto ga se naziva najboljim šuterom u povijesti NBA lige - već je u prvoj četvrtini nadmašio učinak iz prethodne utakmice i Clippersima stavio 25 poena.

U tih savršenih 12 minuta igre Curry je gađao devet od devet iz igre, od čega je pogodio svih pet ispucanih trica. Clippersi i Tyronn Lue su u njegovom smjeru bacali sve što su imali, ali tu pomoći nije bilo. Najbolji igrač Golden Statea je na koncu izbrojao do 45 (šut iz igre 16/25, trice 8/13), dodao je tome i deset skokova. Nije, doduše, previše gledao prema suigračima (jedan asist), čisto sumnjamo da mu je itko u svlačionici prigovorio za to. Čovjek je sam prizemljio ambicije Clippersa...

Steve Kerr izbliza prati što Curry radi još od 2014. kada je ustoličen za trenera Warriorsa, no i danas ga impresioniraju izvedbe igrača s brojem 30.

- Kada god ima loptu u rukama želim da šutira. Bez obzira što svi mi znamo kakve su njegove mogućnosti, uvijek smo iznova oduševljeni. Nikada nije bilo igrača poput njega. I ne mislim tu samo na njegove šuterske mogućnosti, nego i na natjecateljsku narav i petlju. On je nevjerojatan igrač”, hvalio je Kerr Curryja.

Osim što je zatrpao koš Clippersa, Curry je i vezao dvije ključne trice u završnici koje su prelomila utakmicu protiv Clippers i donijele „ratnicima i drugu pobjedu na startu sezone. Kerr je za ta dva šuta nazvao „fantastičnim”, a na pitanje bi li on uzeo te šuteve tijekom svoje karijere je ovako odgovorio:

- Ne bih uzeo niti jedan. Dobacio bih loptu Michaelu Jordanu, dodao je Kerr u svom stilu.

Curry je svojim briljantnim izdanjem zaradio pohvale i ostalih NBA kolega. LeBron James je na tvitao kako je Curry „bolesnik”, dok je Damian Lillard usred utakmice tvitnuo kako Curry ide po 75 poena.

Učitaj još novosti