22. 10. 2021 - 23:35
ČETIRI DERBIJA ZBOG KOJIH TREBATE OTKAZATI SVE PLANOVE
907
Shares
ČETIRI DERBIJA ZBOG KOJIH TREBATE OTKAZATI SVE PLANOVE

Uzbudljiv dan

ČETIRI DERBIJA ZBOG KOJIH TREBATE OTKAZATI SVE PLANOVE

22. 10. 2021 - 23:35
0
Shares

Nevjerovatan nogometni program i pravu poslasticu za sve ljubitelje "najvažnije sporedne stvari na svijetu" će otvoriti Barcelona i Real Madrid, koji će El Clasico odigrati na stadionu Nou Camp od 16:15 sati.

Ovo će biti prvi El Clasico bez Lionela Messija i Cristiana Ronalda i jasno je da ova utakmica bez pomenutih zvijezda gubi epitet "najveće utakmice" na svijetu, no zbog stanja na tabeli svakako će biti zanimljivo vidjeti koliko mogu i jedni i drugi.

Juventus će u sjajnoj formi gostovati Interu u derbiju Derby d'Italia, a ovaj duel najviše pažnje u bh. javnosti privlači zbog našeg Edina Džeke, koji će bez sumnje biti u vrhu napada Nerazzurra.

Inter je trenutno na trećoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, sedam manje od Napolija, koji je na prvom mjestu, dok je Juventus sa 14 osvojenih bodova na sedmoj poziciji.

U istom terminu će se igrati i veliki derbi francuske Ligue 1 između Marseillea i PSG-a, a ovo će ujedno biti i prvi veliki derbi u Francuskoj za Lionela Messija.

Pored toga, vrijedi izdvojiti i duele između West Hama i Tottenhama, kao i Rome i Napolija, a sigurno će veoma zanimljivo biti i u Nizozemskoj, gdje će derbi prvenstva odigrati Ajax i PSV.

Bez sumnje, u nedjelju nas očekuje spektakularan nogometni dan, a što se tiče ljubitelja bh. Premijer lige, oni će u nedjelju imati priliku da gledaju duel između Posušja i Željezničara te Tuzla Cityja i Borca. Derbi ovog kola igra se u subotu, kada će Zrinjski na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekati Sarajevo.

Raspored najzanimljivijih utakmica 24. oktobra (nedjelja):

Barcelona - Real Madrid (16:15 sati)

Manchester United - Liverpool (17:30 sati)

Inter - Juventus (20:45 sati)

Marseille - PSG (20:45 sati)

Ostale zanimljive utakmice:

West Ham - Tottenham (15:00 sati)

Ajax - PSG (16:45 sati)

Roma - Napoli (18:00 sati)

Učitaj još novosti