22. 10. 2021 - 19:44
NEVJEROVATNO ALI ISTINITO: Konj za utrke skuplji od Ronaldovog...
907
Shares
NEVJEROVATNO ALI ISTINITO: Konj za utrke skuplji od Ronaldovog transfera u United

Apsolutni hit

NEVJEROVATNO ALI ISTINITO: Konj za utrke skuplji od Ronaldovog transfera u United

22. 10. 2021 - 19:44
0
Shares

Ronaldo je koštao Manchester United oko 20 miliona funti kada se naljeto vratio na Old Trafford iz Juventusa, što je gotovo upola manje od najskupljeg trkaćeg konja na svijetu.

Davne 2000. godine, farma Coolmore Stud izdvojila je vrtoglavih 46 miliona funti za kupovinu popularnog trkaćeg konja "Fusaichi Pegasusa", čime je izvorni vlasnik Fusao Sekiguchi ostvario nevjerovatan prihod.

Sekiguchi, japanski biznismen i zaljubljenik konjskih utrka, platio je samo 3 miliona funti za jednogodišnjaka dvije godine ranije, te je profitirao preko 40 miliona.

Inspiracija za Pegasusovo ime bila je kombinacija imena vlasnika "Fusao" i japanske riječi za jedno "ichi".

Konj je opravdao svoje ime pobijedivši u šest od svojih prvih devet utrka, uključujući Kentucky Derby 2000. godine, i zaradio je milion funti tokom svoje karijere.

Ipak, uprkos dobrom startu, Pegasus u konačnici nije opravdao očekivanja i kasnije je imao mnogo slabije plasmane. Drugi najvrijedniji trkaći konj u historiji također je bio skuplji od Ronaldovog tranfera u Manchester. Konj pod imenom Shareef Dancer plaćen je 29 miliona funti 1983. godine.

izvor:klixsport

Učitaj još novosti