22. 10. 2021 - 17:11
(VIDEO) TUŽNA PRIČA BIVŠEG BOKSERA: Prljavi udarci u potiljak...
907
Shares
(VIDEO) TUŽNA PRIČA BIVŠEG BOKSERA: Prljavi udarci u potiljak koje je trpio su mu uništili zdravlje i karijeru

Nekadašnji prvak

(VIDEO) TUŽNA PRIČA BIVŠEG BOKSERA: Prljavi udarci u potiljak koje je trpio su mu uništili zdravlje i karijeru

22. 10. 2021 - 17:11
0
Shares

Prichard Colon (29) bio je na pragu velike karijere, ali jedan meč i dosta prljavih udaraca u potiljak koje je primio potpuno su promijenili njegov život.

Colon je kao veliki prospekt ušao u borbu sa Terrelom Williamsom u oktobru 2015. godine, no ova borba je zauvijek uništila njegov život.

Williams je u ovom meču koristio prljave udarce u potiljak. Ponavljao ih je iz minute u minut, a sudija nije reagovao.

"Sam se pobrini za to", povikao je sudija nakon jednog od brojnih udaraca u potiljak od strane protivnika.

Colon je odlučio reagovati. Udario je Williamsa u međunožje i sudija mu je oduzeo dva boda, a zatim je došla deveta runda koja će zauvijek ostati upamćena.

Nesretni Colon je po prvi put u karijeri završio na podu. Doktoru je saopštio da se ne osjeća dobro, ali na zaprepaštenje svih doktor je smatrao da Prichard može nastaviti meč.

Treneri su mu međutim već skinuli rukavice i Colon je diskvalifikovan, a zatim je krenula borba za njegov život van ringa.

Sve je krenulo sa povraćanjem, prebačen je u bolnicu gdje mu je dijagnosticirano krvarenje na mozgu. Potom je nesretni bokser pao u komu iz koje se nije budio 221 dan.

Prichard nakon buđenja iz kome više nije bio isti. I dan danas je u vegetativnom stanju, ali porodica se i dalje bori za njega kako bi mu što više olakšali teške muke u kojima se našao.

Iako postoji određen napredak, njegovom majci Nieves, koja vodi brigu o njemu, neurolog je saopštio kako će Prichard zauvijek ostati u ovakvom stanju.

Čovjek koji mu je uništio život nije se borio dvije godine. Potom je odradio četiri borbe sve do 2019. godine. Zbog brojnih žestokih poruka zbog onog što je napravio protivniku Williams se potpuno povukao i nema ga ni na društvenim mrežama.

Video pogledajte OVDJE

 

Učitaj još novosti