21. 10. 2021 - 20:06
Dudiću fali sedam igrača: Nadam se da smo svjesni da je voda...
907
Shares
Dudiću fali sedam igrača: Nadam se da smo svjesni da je voda došla do grla, Rudar nam je dužnik

M TEL PLBiH

Dudiću fali sedam igrača: Nadam se da smo svjesni da je voda došla do grla, Rudar nam je dužnik

21. 10. 2021 - 20:06
0
Shares

U Premijer ligi BiH im ne ide nikako dobro, te su trenutno na desetoj poziciji sa 12 bodova, a kao “šlag na tortu” došao je prošle sedmice drugi vezani poraz u gradskim derbijima od Zrinjskog.

Plemići su Rođene u gostima savladali sa 0:1 golom Bilbije, a sada u subotu Velež gostuje Rudaru u Prijedoru.

Utakmicu je najavio trener Feđa Dudić, koji je ljut na igrače jer njihovo zalaganje nije na nivou iz prošle sezone.

“Za dva dana nas očekuje Rudar. Teško nam je bilo poslije ove zadnje utakmice. Izvinjavam se za onakav odnos i htijenje i u svoje, ali i u ime igrača i cijele ekipe. Zaista se nadam da se ono više neće ponoviti i da smo svjesni da je voda došla do grla. Moramo puno bolje jer nije upitan ni kvalitet nego zalaganje koje nas je prošle sezone krasilo i zbog kojeg smo i napravili sve. Nikad nismo ni imali neke pojedince, ali jesmo tim i dušu i po tome smo bili poznati”, rekao je razočarani Dudić.

Mladi stručnjak ima dosta problema sa sastavom pred gostovanje u Prijedoru. Nedostaju mu brojni igrači.

“Imamo dosta problema za ovu utakmicu. Nedostaju nam kartonirani Ovčina, Radovac i Radović, a povrijeđeni su Dejanović i Džanković. Osmić je također dobio udarac i 99% da neće putovati. Brandao ne trenira cijelu sedmicu i to je već dosta igrača koji su van kadra. Nema veze, bez njih moramo i ovi momci što krenu na put imat će zadatak da odigraju jednu pravu utakmicu s htijenjem i zalaganjem i onda će nas i rezultat nagraditi”, istakao je strateg Rođenih.

Potom je govorio i o rivalu Rudaru, koji je u Vrapčićima na startu sezone savladao Velež i od tada i traje ova kriza Mostaraca.

“Rudar je tim koji je prekinuo naš veliki niz bez poraza u prvenstvu. Oni su načeli ovu negativnu seriju u kojoj se nalazimo, tako da su nam i neki dužnici. To je dobra ekipa i imaju kvalitetne igrače prema naprijed. Brzi su i svakom mogu postići gol. Analizirali smo ih, ali više smo radili na svojim greškama”, zaključio je Dudić.

Utakmica Rudar – Velež igra se u subotu od 13 sati, a prijenos je na Areni Sport 1 BiH.

Učitaj još novosti