19. 10. 2021 - 23:01
REDSI NA KRAJU SLAVILI Salahova magija za povijest,...
907
Shares
REDSI NA KRAJU SLAVILI Salahova magija za povijest, Griezmanovo buđenje pa rano tuširanje za show u Madridu

LIGA PRVAKA

REDSI NA KRAJU SLAVILI Salahova magija za povijest, Griezmanovo buđenje pa rano tuširanje za show u Madridu

19. 10. 2021 - 23:01
0
Shares

Večeras smo svjedočili spektakularnom prvom poluvremenu u Madridu gdje je Atletico dočekao Liverpool u trećem kolu grupne faze Lige prvaka. Magija Salaha, Keitino paranje mreže, Griezmanovo buđenje s dva zgoditka te rano tuširanje obilježili su ovaj susret po guštu svakog ljubitelja nogometa.

Liverpool je krenuo silovito i odbrana Atletica nije znala što ih je snašlo, a najviše su ostali izgubljeni kada egipatski čarobnjak s loptom izveo magiju koja je oduševila sve. Krenuo je s kao akrobacijski zrakoplov pored čunjeva i nanizao tri igrača Atletica, a četvrti ga nije stigao ni uhvatiti u trenutku kad je raspalio s vrha šesnaesterca. Lopta je dirala Milnera, ali gol se zasluženo pripisao Salahu koji je ušao u Liverpoolovu povijest kao jedini igrač koji je zabio gol u devet utakmica za redom.

Samo pet minuta kasnije vidjeli smo još jedan spektakularan gol. Jedna odbijena lopta stigla je na vrh kaznenog prostora gdje ju je dočekao Keita. Nije se puno mislio već je raspalio iz prve i proparao mrežu iza Oblaka za 2:0.

Razbudili su se domaći nakon početnog šoka pa je Lemar sjajno na vrhu kaznenog prostora nakon prodora po lijevoj strani našao Griezmana. Francuska kombinacija je krenula kada je nakon kratkog kornera Lemar probio Keitu i uletio u šesnaesterac, a dok su svi Liverpoolovi igrači čekali gdje će lopta u kaznenom prostoru završiti, ona je stigla do Griezmana na vrh šesnaesterca. Francuz je opalio iz prve i pogodio u suprotni kut Alissona za smanjenje na 1:2.

U junaka se Griezman ponovno prometnuo u 34. minuti kada je zabio za izjednačenje. Prebrodili su Simeoneovi udarnici početni šok i krenuli po taj gol za vraćanje u egal. Joao Felix sjajno je proigrao Griezmana koji je prevario obranu Liverpoola i zabio za 2:2.

Sve ono dobro Griezmanovo u prvom dijelu poništeno je u drugom poluvremenu. Igrala se 52. minuta kada je pratio jednu loptu u zraku gdje će pasti i krenuo na nju visoko podignutom nogom, ali prema njoj je krenuo i Firminho glavom. Griezmanova kopačka je tako umjesto lopte zahvatila glavu Brazilca, a sudac nije imao drugog izbora nego pokazati Francuzu put prema svlačionici i rano tuširanje.

 S igračem više Liverpool je kako to obično biva stigao ponovno do prednosti. Bilo je to u 77. minuti kada Hermoso s jasnom namjerom pokupio Jotu u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Izvođenje je preuzeo Salah i smireno prevario Oblaka za 3:2.

Trenutak veselja imali su domaćini u 80. minuti kada je sudac pokazao na bijelu točku kada je Gimenez pao u kaznenom prostoru. Činilo se da nam stiže novo izjednačenje, no sudac je ipak primoran bio pogledati snimku VAR-a. A kad se vratio od ekrana, uslijedilo je novo razočaranje igrača Atletica jer je promijenio odluku.

U drugom susretu grupe B susreli su se Porto i Milan, a domaćini su slavili golom Diaza (65'). 

REZULTATI:

Grupa A

Club Brugge – Manchester City 1:5

PSG – RB Leipzig 3:2

Grupa B

Atletico Madrid – Liverpool 2:3

Porto – Milan 1:0

Grupa C

Bešiktaš – Sporting 1:4

Ajax – Borussia Dortmund 4:0

Grupa D

Inter – Sheriff 3:1

Šahtar – Real Madrid 0:5

Učitaj još novosti