19. 10. 2021 - 13:49
Bio ponuđen da uzme broj deset, ali on to odbio i pojasnio...
907
Shares
Bio ponuđen da uzme broj deset, ali on to odbio i pojasnio zbog čega

Augero

Bio ponuđen da uzme broj deset, ali on to odbio i pojasnio zbog čega

19. 10. 2021 - 13:49
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Barcelona je očajno otvorila novu sezonu u ovom takmičenju i još uvijek je bez bodova nakon dva poraza. Katalonci su u prvom kolu poraženi od Bayerna, a u prošlom su doživjeli neočekivanu bruku u Lisabonu gdje ih je pobijedila Benfica.

Jasno je da Barca više nema prava na kiks i sutra im u obzir dolazi samo pobjeda ukoliko žele da se nađu u nokaut fazi. Pred ovu utakmicu održana je i press konferencija, a pored Ronalda Koemana tu je bio i Sergio Aguero.

Argentinski napadač je napočetku poručio da je jasno da ne smiju kiksati i da sutra moraju da pobijede Dynamo.

"Sutra moramo pobijediti ili ćemo biti na ivici od ispadanja u Ligi prvaka. Uz pomoć navijača možemo doći do pobjede. Volio bih dobiti priliku za igru na sutrašnjoj utakmici. Želim pomoći timu", rekao je Aguero na početku press konferencije.

Nakon toga jedan od novinara ga je ponovo pitao za Lionela Messija zbog kojeg je on i došao ljetos u Barcelonu.

"Leo Messi je stvar prošlosti, sada više volim razmišljati o budućnosti. Kao njegov veliki prijatelj, želim ga vidjeti kako uživa igrajući fudbal. Odabrao sam dres s brojem '19' jer je bio dostupan, a s njim sam igrao u reprezentaciji. Igrači su od mene tražili da igram s 'desetkom', ali to sam odbio jer sam već uzeo broj 19 i zadovoljan sam s tim", kaže Aguero i osvrnuo se na Ansua Fatija.

"Ansu Fati je još uvijek mlad i teško je ostati na visokoj razini cijelo vrijeme. Kao iskusni igrač, dajem sve od sebe da pomognem mladima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti