19. 10. 2021 - 08:11
NASTAVLJA SE LIGA PRVAKA: Džeko i Inter nemaju pravo na kiks,...
907
Shares
NASTAVLJA SE LIGA PRVAKA: Džeko i Inter nemaju pravo na kiks, kao ni Pjanićev Bešiktaš

Liga prvaka

NASTAVLJA SE LIGA PRVAKA: Džeko i Inter nemaju pravo na kiks, kao ni Pjanićev Bešiktaš

19. 10. 2021 - 08:11
0
Shares

Kolo u grupi A otvaraju Club Brugge i Manchester City, a engleski klub je apsolutni favorit. Ipak, Belgijanci su u tzv. "grupi smrti" neporaženi, što dovoljno poziva na oprez Guardioline izabranike.

U drugom meču snage će odmjeriti PSG i Leipzig, a Messi i društvo imaju priliku da eventualnom pobjedom zakorače ka plasmanu u narednu fazu.

Grupa B nudi nam dva zanimljiva meča. Atletico Madrid će dočekati Liverpool u derbiju večeri, a obje ekipe su pred ovaj meč u dobroj poziciji za prolaz, s obzirom da se nalaze na prva dva mjesta u grupi.

Duel Porta i Milana bit će prilika za oba tima da ostvare prvu pobjedu u grupi i da zadrže nadu o prolasku dalje. U redovima Rossonera od povrede se oporavio Rade Krunić i konkurisat će za večerašnji meč, nakon što je prethodno igrao i u ligaškom susretu protiv Verone (3:2).

Stanje u grupi C nakon ovog kola moglo bi biti dosta jasnije, iako su već sada Ajax I Borussija Dortmund u velikoj prednost. Obje ekipe imaju maksimalan učinak nakon dvije utakmice i ukoliko neko slavi u njihovom međusobnom okršaju, već sada će gotovo sigurno osigurati prolazak dalje.

S druge strane, Bešiktaš i Sporting su bez bodova i hvataju posljednji voz da se uključe u borbu za prva dva mjesta u grupi. Miralem Pjanić se oporavio od povrede i očekuje se da upiše određenu minutažu.

Konačno, veoma zanimljivo će biti i u grupi D. Sheriff je senzacionalni lider sa maksimalnih šest bodova i gostovat će Interu koji ima samo jedan bod. Nerazzurri zato nemaju pravo na kiks, koji bi već sada značio izvjestan oproštaj od Lige prvaka, a bit će zanimljivo vidjeti da li će Edin Džeko biti starter ili će prednost dobiti Lautaro Martinez i Correa.

Šahtar će dočekati Real Madrid, a Kraljevi dobro pamte prošlu sezonu kada su ih Ukrajnici dobili u oba meča. Zato će biti na oprezu, ali nema sumnje da su ipak veliki favoriti.
Raspored 3. kola Lige prvaka:

Grupa A

Club Brugge - Manchester City 18:45 
PSG - Leipzig 21:00 

Grupa B

Atletico Madrid - Liverpool 21:00 
Porto - Milan 21:00 

Grupa C

Bešiktaš - Sporting 18:45 
Ajax - Borussia Dortmund 21:00

Grupa D: 

Šahtar - Real Madrid 21:00
Inter - Sheriff 21:00

Učitaj još novosti