19. 10. 2021 - 07:58
Večeras počinje najjača košarkaška liga na svijetu: Nurkić...
907
Shares
Večeras počinje najjača košarkaška liga na svijetu: Nurkić igra za novi ugovor

NBA liga

Večeras počinje najjača košarkaška liga na svijetu: Nurkić igra za novi ugovor

19. 10. 2021 - 07:58
0
Shares

Nurkić (27) će igrati svoju osmu sezonu u NBA ligi, a s obzirom na to da će mu ovo biti posljednja pod ugovorom s Blazersima, igrat će za što bolji novi ugovor, da li u Portlandu ili nekom drugom timu, ostaje da vidimo.

Ono što je najvažnije za njega je da ostane zdrav s obzirom na to da je u posljednje dvije sezone zbog povreda, najprije loma noge, a potom i šake, odigrao samo 45 utakmica.

Ukoliko ga zdravlje posluži, nema sumnje kako će ovo biti sezona Jusufa Nurkića. No, njegov Portland teško da može išta više od plasmana u play-off.

Garza (22) je nakon tri sezone u kojima je dominirao na koledžu Iowa konačno odlučio izaći na draft i 52. pickom su ga izabrali Pistonsi. Centar koji bi, nadamo se uskoro, trebao obući dres Bosne i Hercegovine se nametnuo tokom pripremnih utakmica Detroita te će biti u sastavu za ovu sezonu.

Detroit je jedna od najslabijih ekipa lige te bi Garza mogao dobiti priliku za igru tokom sezone u konkurenciji Kellyja, Olynyka i Isaiaha Stewarta, a na njemu je da ih iskoristi na najbolji mogući način.

Milwaukee brani titulu prvaka (Foto: EPA-EFE)

Titulu prvaka brani Milwaukee, koji je manje-više zadržao istu ekipu i bit će kandidat za trofej i ove godine, a najveću konkurenciju će mu predstavljati Brooklyn, LA Lakersi te Denver.

No, sve tri ekipe imaju svoje probleme. Brooklyn će biti bez Kyriea Irvinga, koji se ne želi vakcinisati i ukoliko se ta situacija ne promijeni, njihove šanse za titulu drastično padaju.

LeBron James ponovo ide na "all-in" kada je riječ o napadu na titulu s Lakersima. Njemu i Anthonyju Davisu će u napadu na titulu ove sezone pokušati pomoći Russell Westbrook i upravo će od toga kako se nekadašnji MVP lige i triple-double mašina snađe u Lakersima ovisiti rezultat ekipe.

Uz Russa, u Lakerse su stigli veterani Carmelo Anthony, Rajon Rondo, Trevor Ariza i Dwight Howard, iskusni DeAndre Jordan, Kent Bazemore, Wayne Ellington, ali i pouzdani mladi šuter Kendrick Nunn te na prvi pogled Lakersi djeluju jače nego prošle sezone.

Što se tiče Denvera, sve je u rukama Nikole Jokića, koji će morati ponoviti prošlogodišnju MVP igru, ali i imati veću pomoć saigrača u odnosu na prošlu sezonu.

Velika trojka LA Lakersa

Kao favoriti iz sjene nameću se Dallas na pogon Luke Dončića te Los Angeles Clippersi koji će veći dio sezone igrati bez Kawhija Leonarda pa će ih u play-off morati uvesti Paul George, a onda je sve moguće.

Učitaj još novosti