18. 10. 2021 - 16:53
Pet bh. sportista obezbjedilo učešće na Zimskim olimpijskim...
907
Shares
Pet bh. sportista obezbjedilo učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Pet bh. sportista obezbjedilo učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

18. 10. 2021 - 16:53
0
Shares

Pet bosanskohercegovačkih sportista do sada se kvalifikovalo za učešće na predstojećim 24. zimskim olimpijskim igrama, koje će od 4. do 20. februara 2022. godine biti održane u Pekingu. 

Zahtjevne norme za Zimsku olimpijadu, do koje je ostalo još oko četiri i po mjeseca, do sada su ostvarili Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i Mirza Nikolajev (sankanje).

Bh. sportska delegacija u Pekingu bi ukupno trebala da broji 13 do 14 članova, sportisti sa svojim trenerima i šefom misije. Ovo će biti osmo učešće naših sportista na Zimskim olimpijskim igrama, a najbolji plasman do sada ostvario je alpski skijaš Enis Bećirbegović, koji je 1998. godine u Naganu osvojio 21. mjesto u spustu.

Na 24. ZOI bit će primijenjene skoro iste mjere kao i na ovogodišnjim Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju, vezano za pandemiju Covid - 19. I u Pekingu najvjerovatnije neće biti stranih gledalaca, iako ima najava da će MOK i kineski organizatori pokušati bar malo liberalizovati mjere u odnosu na Tokio.

Učitaj još novosti