16. 10. 2021 - 10:02
Hernan Crespo komentarisao i ocjenjivao Dzeku i Immobilea:...
907
Shares
Hernan Crespo komentarisao i ocjenjivao Dzeku i Immobilea: POGLEDAJTE KO JE ODNIO POBJEDU

Seria A

Hernan Crespo komentarisao i ocjenjivao Dzeku i Immobilea: POGLEDAJTE KO JE ODNIO POBJEDU

16. 10. 2021 - 10:02
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jedan od derbija 8. kola Serije A igra se u Rimu. U subotu od 18 sati snage će odmjeriti Lazio i Inter. Glavne uzdanice obje ekipe bit će Ciro Immobile kod domaćina i Edin Džeko kod gostiju.

Uoči utakmice Crespo je za Gazzettu dello Sport analizirao obojicu napadača i to u pet segmenenta. Pljuštale su "osmice" i "devetke" što znači da legendarni Argnentinac izuzetno cijeni obojicu igrača, posebno kapitena bh. reprezentacije. 

Kada je u pitanju osjećaj za gol Crespo je Immobileu dao ocjenu 9, a Džeki 8.

"Immobile je uvijek u centru kaznenog prostora. Spreman za napad, ili desnom ili lijevom nogom, uvijek spreman na šut ili odbijenu loptu. Klasični napadač koji pokušava iskoristiti svaku priliku", mišljenja je Crespo.

"Džeko je potpuno drugačiji. Voli pričati s igračima, dobar je i u asistencijama. Nije uvijek tako lucidan kao što se očekuje. Ponekad mu nedostaje hladnoće, ali njegovi driblinzi na ivici kaznenog prostora i pokreti znaju biti ključni za tim."

Vizija i pregled igre Džeki je prema Crespovom mišljenju za devetke, a Immobileu za osmice.

"Džeko je napadač koji ima viziju igre kao veznjak. U bilo kojem dijelu terena sa loptom u nogama zna šta i kako uraditi. Džeko je poput ofanzivnog 'playmakera' zbog svojih karakteristika. Njegovo učešće u igri su dodatna vrijednost."

Crespo je u pitanju brzine dao prednost Immobileu (9), u odnosu na Džeku (8).

"Džeko nije tako brz, ima drugačije tijelo, dok trčati tako brzo s loptom kao što to radi Immobile vjerujte mi uopšte nije lako."

Svojevremeno i reprezentativac Gaučosa je u šutu dao prednost Džeki (9). Immobile je dobio osmicu.

"Džeko kada nategne nogu i priprema se za šut to je kao smrtna preusda. Ima odličnu tehniku, šutira prelijepo, čak i bez zaleta i uvijek gađa u uglove. Posebno s ivice kaznenog prostora."

"Za Immobilea mislim da je često brzoplet prilikom šutiranja što utiče na preciznost. Sve je to povezano s njegovim frenetičnim načinom igre. Ako bi malo više dozirao energiju, onda bi bio i precizniji."

U šutiranju glavom Crespo je sasvim logično dao prednost Džeki (9) ispred Immobilea (8) što je nekako i logično jer kako kaže ima adekvatniju fizičku građu i često je visočiji od svojih čuvara što mu daje prednost.

Dakle, na kraju pobjedu je odnio Džeko koji prema mišljenju Crespa ima bolju viziju igre, bolji šut i bolji je u skoku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti