16. 10. 2021 - 08:33
NAJAVA DANA: Danas derbi za derbijem, bogat raspored za...
907
Shares
NAJAVA DANA: Danas derbi za derbijem, bogat raspored za ljubitelje fudbala

Fudbalska poslastica

NAJAVA DANA: Danas derbi za derbijem, bogat raspored za ljubitelje fudbala

16. 10. 2021 - 08:33
0
Shares

WATFORD – LIVERPOOL 13:30
Dvoboj novog prvoligaša i nekadašnjeg prvaka uz rano popodnevno sunce na Vicarage Roadu. Redsi će jasno ići na pobjedu, ali imaju problema s ozljedama, pa tako neće biti prvog vratara Alissona i sunarodnjaka mu Fabinha, a upitni su Thiago Alcantara, Jota, Trent Alexander-Arnold… Ništa manje načeti nisu ni domaćini, koju su zadnju pobjedu ostvarili prije mjesec dana kod Norwicha (3:1).

LEICESTER – MAN. UTD. 16:00
Navijači Manchester Uniteda svake se sezone nadaju najvišem postolju, a na njemu nisu bili još od 2013. i posljednjeg ligaškog trofeja Sir Alexa Fergusona. Novu nadu dao im je dolazak Cristiana Ronalda, ali u pretprošlom su kolu minimalno poraženi kod Aston Ville, a u prošlom remizirali 1:1 protiv Evertona. Leicester, koji je danas domaćin, tek je na 13. poziciji s osam bodova.

LAZIO – INTER 18:00
 Ujedno i dvoboj dana na Apeninima, jer na Olimpico dolazi aktualni prvak Italije. Istim se odličjem žele okititi i ove sezone, ali im Napoli trenutno bježi za četiri, a gradski rival Milan za dva boda. Lazio nije u najboljoj formi, jedino su u rimskom derbiju slavili (3:2) u posljednjih pet dvoboja, no dobra predstava protiv Rome daje im nadu da ponovno mogu biti odlučni.

ŽELJEZNIČAR - TUZLA CITY 17:00

U 13. kolu M TEL PLBiH na Grbavici gostuje ekipa Tuzle Citya koja "ganja" Zrinjskog na prvoj poziciji, Zrinjskog koji se sinoć slavio protiv Veleža u mostarskom derbiju rezultatom 0:1. Željezničar koji motivisan publikom ali i dobrom igrom iz Banja Luke prošlo kolo, pokušat će pomrsiti račune Musemiću i njegovoj ekipi koja se zaista ne šali ove sezone, a to govori i pozicija na tabeli.

Učitaj još novosti