14. 10. 2021 - 08:50
Najskuplji golman u istoriji zbog svoje uloge želi da ide:...
907
Shares
Najskuplji golman u istoriji zbog svoje uloge želi da ide: Velikan Serije A koristi priliku da dođe do Kepe

MOGAO BI ZAVRŠITI U LAZIJU

Najskuplji golman u istoriji zbog svoje uloge želi da ide: Velikan Serije A koristi priliku da dođe do Kepe

14. 10. 2021 - 08:50
0
Shares

Kepa Arrizabala je prije 3 godine stigao u London, tačnije u Chelsea, i tada je plaćen nevjerovatnih 80 miliona eura čime je postao najskuplji golman na svijetu.

Ipak taj novac je uzalud bačen jer 27-godišnji Španac nije opravdao očekivanja uprave i trenutno nije starter.

Eduard Mendy je prvi golman, a Kepa dobija priliku u kup utakmicama samo da brani. Već na zimu postoji mogućnost da golman napusti London i svoju karijeru pokuša oživiti negdje drugo. Dok je Thomas Tuchel na klupi Plavaca Mendy će biti prvi golman to je sigurno.

Za usluge najskupljeg golmana zaniteresovan je Lazio i Mauricio Sarri. Upravo ga je Sarri doveo u Chelsea, a sada isti trener želi i u glavni grad Italije da ga dovede. Kepa je pod palicom Sarrija bio prvi golman, a u Lazio bi došao kao zamjena za vremešnog Pepe Reinu.

 Sarri pored 39-godišnjeg Reine na klupi ima Thomas Strakoshu kome ugovor ističe na kraju sezone i još nije poznato da li će produžiti novi ili će napustiti Olimpico. Ako se desi da ne produži ugovor Kepa bi bio odlično pojačanje i dolaskom u Rim bi postao prvi golman sigurno.

Upravo je to ono što treba Kepi, jer se radi o zaista sjajnom golmanu. Chelsea navodno neće imati ništa protiv da napusti Stamford Bridge, a u klubu su svjesni da neće uspjeti povratiti uloženi novac. Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 13 miliona eura, a pravo je pitanje koliko će novca tražiti za njegovu prodaju.

Sarri je toliko iskusan da zna šta radi i nada se da će Kepa po drugi put da mu se pridruži.

Učitaj još novosti