14. 10. 2021 - 06:54
KONAČNO OTKRIO MISTERIOZNU TAJNU: Evo šta znači ova amajlija...
907
Shares
KONAČNO OTKRIO MISTERIOZNU TAJNU: Evo šta znači ova amajlija na Đokovićevim grudima!

PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU U MELBOURNEU

KONAČNO OTKRIO MISTERIOZNU TAJNU: Evo šta znači ova amajlija na Đokovićevim grudima!

Sport.ba
14. 10. 2021 - 06:54
0
Shares

Najbolji teniser sveta Novak Đoković propušta nastup na Indijan Velsu, te bi barem na kratko mogao prepustiti sam tron Danilu Medvedevu. Međutim, mnogo opasnije po Noleta je što je sasvim neizvjesno da li će moći nastupiti u Melbourneu.

Naime, Ministar zdravlja države Viktorija u Australiji, gdje se i održava Australian Open, Martin Pakula, dao je intervju za lokalne medije, gdje je faktički potvrdio pisanje o tome da će teniserima biti dozvoljeno da učestvuju, ali uz strogi karantin.

Danima se već vodi polemika u javnosti o tome da li će nevakcinisani igrači uopšte moći da igraju na Australian Openu, zbog strogih mjera koje vladaju u Australiji.

Ipak, sada je i jedan od zvaničnika, ministar zdravlja države Viktorije, nagovijestio da će i nevakcinisanima biti omogućeno da se takmiče, iako napominje da je njegov savjet svima da se vakcinišu, jer tako izbjegavaju stroge mjere i imaće najbolje mogućnosti da se spreme za Australian Open.

- Da sam profesionalni teniser ili teniserka, vakcinisao bih se. To vam daje najbolje mogućnosti da igrate na Australian Openu s mimimalnim restrikcijama - rekao je Pakula, koji je potvrdio i da su u toku pregovori vlasti s teniskim savezom Australije, koji organizuje Australian open.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Prvi reket svijeta trenutno odmara u Srbiji i "puni baterije" pred nastavak sezone i završnicu borbe za prvo mjesto na kraju sezone. Svakako da su Đokoviću sada prioritet Grend slemovi, a sigurno će pokušati i da obori vječni rekord Štefi Graf po broju sedmica na prvom mjestu.

Dok pauzira od tenisa, Novak se posvećuje porodici, provodi vrijeme sa svojom djecom, ali i uživa u malim životnim radostima kao svaki običan čovjek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Međutim, prisjetimo se polufinala Australian Opena iz 2019. godine, kada je za samo 85 minuta igre doslovno pomeo Luku Puja iz Francuske sa 6:0, 6:2, 6:2. Na meču protiv Francuza primijećen je i jedan zanimljiv detalj na grudima srpskog tenisera.

Naime, kada je nakon jednog gema Novak odlučio da promijeni majicu, gledaoci su imali priliku da vide da oko vrata pored krsta nosi novu novu amajliju. Nakon meča srpski teniser je otkrio šta predstavlja ovaj misteriozni simbol.

5c4d8d73-da10-4d26-8604-48540a0a0a67-1747455-50529092-408196456595148-7451596794875609088-n-ls-690x480

"To je simbol snage, energije i zaštite", otkrio je Đoković. I to nije jedina Noletova amajlija, kojih zaista ima popriličan broj. O tome ćemo nekom drugom prilikom...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti