13. 10. 2021 - 23:58
SAUDIJSKI PRINC KUPIO NJUKASL, A SAD NUDI MILIJARDU ZA...
907
Shares
SAUDIJSKI PRINC KUPIO NJUKASL, A SAD NUDI MILIJARDU ZA VELIKANA: Šire se i po Italiji, a čeka se samo jedna stvar - OVO ĆE BITI BOMBA!

SAUDIJSKI PRINC KUPIO NJUKASL, A SAD NUDI MILIJARDU ZA VELIKANA: Šire se i po Italiji, a čeka se samo jedna stvar - OVO ĆE BITI BOMBA!

13. 10. 2021 - 23:58
0
Shares

Moćni konzorcijum iz Saudijske Arabije, koji navodno predvodi princ Mohamed bih Salman, nedavno je poslije dugih pregovora dobio dozvolu da kupi Njukasl Junajted za 350 miliona eura.

Planiraju da od njih stvore svjetskog giganta, i već su spremili listu pojačanja, ali neće se samo na tome zaustaviti. Dok se priča o njihovom "prljavom novcu" koji zapravo žele da struji kroz fudbal, i ujedno im popravlja ugled u svijetu, stiže informacija da sada žele da kupe još jedan klub.

screenshot-8
Naime, Saudijski javni investicioni fond (PIF) želi sada da kupi i milanski Inter koji je u vlasništvu porodice Žang iz Kine, a koja je zbog krize značajno morala da smanji ulaganja u klub.

Zbog toga je između ostalog i Antonio Konte napustio Inter tokom ljeta, morali su da prodaju i najboljeg fudbalera Romelua Lukakua u Čelsi za 115 miliona eura, pa nije tajna da Kinezi traže rješenje da prodaju klub, a Saudijci su voljni da iskoriste taj momenat i prigrabe velikana.

Nezvanično, spominje se da bi čitav posao mogao da košta oko milijardu eura, ali dogovor se odlaže dok Saudijci ne smisle kako da zaobiđu pravila UEFA.

Prema pravilima, ne bi smjeli da imaju dva kluba i vlasništvu koja bi igrali evropska takmičenja, ali dobro znamo da UEFA žmuri na stotinu stvari, pa zašto ne bi i na to. Uostalom, već je Salcburgu i Lajpcigu dozvoljeno da igraju u njihovim takmičenjima iako je njihov vlasnik Red Bul, odnosno Ditrih Matešic.

Izvor:Mondo

Učitaj još novosti